Այս մթերքները առաջացնում են ստամոքսի այրոց, մի կերեք այն

Դիտումներ 294

Այս մթերքները առաջացնում են ստամոքսի այրոց, մի կերեք այն

Կան մթերքներ, որոնք այրոց են առաջացնում։

Այս մասին ասել է սննդաբան Եվգենի Արզամասցևը։

 

 

Քաղցր ռուլետներն ու սպիտակ հացը բարձրացնում են ստամոքսի թթվայնությունը։ Միաժամանակ ավելի վտանգավոր են փափուկ ու թարմ մթերքները։



Բժիշկը նշել է, որ ավելի լավ է արտադրանքը մի փոքր չորացնել՝ այրոցի ռիսկը նվազեցնելու համար։

Նույնիսկ լավ առողջություն ունեցող մարդը կարող է խնդրի առաջ կանգնել։



Խուսափեք յուղոտ միսից։

 

 

Արզամասցևը հավելեց, որ եթե տղամարդու կամ կնոջ մոտ գաստրոէզոֆագեալ ռեֆլյուքս հիվանդություն է կամ ստամոքսի թթվայնության բարձրացում, ապա պետք է զգույշ լինել ցիտրուսային մրգերի, սուրճի, շոկոլադի, սոխի և սխտորի նկատմամբ։ Արժե հրաժարվել ալկոհոլից և կծուից:



Ամենաընթերցվածը