Կանխարգելում և արգելակում է հոդատապի զարգացումը. մրգեր՝ միզաթթվի նվազեցման համար

Դիտումներ 4403

Կանխարգելում և արգելակում է հոդատապի զարգացումը. մրգեր՝ միզաթթվի նվազեցման համար

Մրգերն ու բանջարեղենը մեծ ազդեցություն ունեն օրգանիզմում միզաթթվի մակարդակի և հոդատապի զարգացման վրա։

Իմանալով, թե ինչպես ընտրել առողջ մրգեր, մենք կարող ենք նվազեցնել բարձր միզաթթվի ռիսկը:

Այն մարմնի թափոն է, որը արտազատվում է մեզի մեջ և արտազատվում է պուրին կոչվող որոշ նյութերի նյութափոխանակությունից:

 

 

Այս թթուն սովորաբար լուծվում է արյան մեջ, որի միջոցով մտնում է երիկամներ։ և հետագայում արտազատվում է մեզի մեջ: Բայց երբեմն այս գործընթացում խնդիրներ են առաջանում։

Ե՞րբ է միզաթթուն դառնում վնասակար:

Ուրիկաթթուն սկսում է անհանգստություն առաջացնել, երբ այն արդյունավետորեն չի արտազատվում մեզով: Կամ երբ նրա արյան մակարդակն ավելի բարձր է, քան երիկամները կարող են վերահսկել:

Այսպիսով, ինչպե՞ս կարող ենք նվազեցնել միզաթթվի մակարդակը մարմնում:

Գոյություն ունի դեղամիջոցների լայն շրջանակ, որոնք արդյունավետորեն նվազեցնում են միզաթթվի մակարդակը ինչպես արյան, այնպես էլ մեզի մեջ:

Պտուղները օգտակար են միզաթթվի համար։ Այս մրգերից առավել օգտակար են հետևյալը.



Բալ.

 

 

Բալի ամենակարևոր բաղադրիչներից մեկը ֆոլաթթուն է։ Այն ունի քսանտին օքսիդազին արգելակելու հատկություն։ Որը ֆերմենտ է, որը կապված է միզաթթվի բարձր մակարդակի հետ: Ոչ միայն դա, այն կարելի է օգտագործել ուղղակիորեն կամ հյութերի միջոցով՝ առանց շաքարի ավելացման, բայց ոչ մուրաբայի մեջ։

Կիտրոն։

Նրա կիտրոնային հատկությունները թույլ են տալիս մարմնին արտադրել կալցիումի կարբոնատ: Ինչն անհրաժեշտ է արյան և մեզի մեջ միզաթթվի մակարդակը վերահսկելու համար։ Այն պետք է ընդունել որպես ինֆուզիոն, բայց առանց շաքարի ավելացման։

Խնձորներ.

Դրանք կիտրոնաթթվի շատ լավ աղբյուր են, ինչպես նաև բնական մանրաթելերի հիանալի աղբյուր: Նրանք ստամոքսում հագեցվածության զգացում առաջացնելու հատկություն ունեն։ Այդ իսկ պատճառով այն իդեալական է քաշը վերահսկելու համար։

Ազնվամորու.

Այն բացի հզոր հակաօքսիդանտ լինելուց, վիտամին C-ի հիանալի աղբյուր է: Հետեւաբար, այն շատ արդյունավետ է միզաթթվի բյուրեղների առաջացումը ճնշելու համար։ Հատկապես նվազեցնելով արյան և մեզի կոնցենտրացիան:

Ելակ.

Այն ամենահարմար մրգերից է միզաթթվի բարձր մակարդակի դեմ պայքարելու համար։ Ավելին, այն իր արդյունավետ բաղադրիչներից պարունակում է հակաօքսիդանտներ, ֆոլաթթու, վիտամին C։



Ամենաընթերցվածը