Կանխարգելում և արգելակում է հոդատապի զարգացումը. մրգեր՝ միզաթթվի նվազեցման համար
Մրգերն ու բանջարեղենը մեծ ազդեցություն ունեն օրգանիզմում միզաթթվի մակարդակի և հոդատապի զարգացման վրա։
Իմանալով, թե ինչպես ընտրել առողջ մրգեր, մենք կարող ենք նվազեցնել բարձր միզաթթվի ռիսկը:
Այն մարմնի թափոն է, որը արտազատվում է մեզի մեջ և արտազատվում է պուրին կոչվող որոշ նյութերի նյութափոխանակությունից:
Այս թթուն սովորաբար լուծվում է արյան մեջ, որի միջոցով մտնում է երիկամներ։ և հետագայում արտազատվում է մեզի մեջ: Բայց երբեմն այս գործընթացում խնդիրներ են առաջանում։
Ե՞րբ է միզաթթուն դառնում վնասակար:
Ուրիկաթթուն սկսում է անհանգստություն առաջացնել, երբ այն արդյունավետորեն չի արտազատվում մեզով: Կամ երբ նրա արյան մակարդակն ավելի բարձր է, քան երիկամները կարող են վերահսկել:
Այսպիսով, ինչպե՞ս կարող ենք նվազեցնել միզաթթվի մակարդակը մարմնում:
Գոյություն ունի դեղամիջոցների լայն շրջանակ, որոնք արդյունավետորեն նվազեցնում են միզաթթվի մակարդակը ինչպես արյան, այնպես էլ մեզի մեջ:
Պտուղները օգտակար են միզաթթվի համար։ Այս մրգերից առավել օգտակար են հետևյալը.
Բալ.
Բալի ամենակարևոր բաղադրիչներից մեկը ֆոլաթթուն է։ Այն ունի քսանտին օքսիդազին արգելակելու հատկություն։ Որը ֆերմենտ է, որը կապված է միզաթթվի բարձր մակարդակի հետ: Ոչ միայն դա, այն կարելի է օգտագործել ուղղակիորեն կամ հյութերի միջոցով՝ առանց շաքարի ավելացման, բայց ոչ մուրաբայի մեջ։
Կիտրոն։
Նրա կիտրոնային հատկությունները թույլ են տալիս մարմնին արտադրել կալցիումի կարբոնատ: Ինչն անհրաժեշտ է արյան և մեզի մեջ միզաթթվի մակարդակը վերահսկելու համար։ Այն պետք է ընդունել որպես ինֆուզիոն, բայց առանց շաքարի ավելացման։
Խնձորներ.
Դրանք կիտրոնաթթվի շատ լավ աղբյուր են, ինչպես նաև բնական մանրաթելերի հիանալի աղբյուր: Նրանք ստամոքսում հագեցվածության զգացում առաջացնելու հատկություն ունեն։ Այդ իսկ պատճառով այն իդեալական է քաշը վերահսկելու համար։
Ազնվամորու.
Այն բացի հզոր հակաօքսիդանտ լինելուց, վիտամին C-ի հիանալի աղբյուր է: Հետեւաբար, այն շատ արդյունավետ է միզաթթվի բյուրեղների առաջացումը ճնշելու համար։ Հատկապես նվազեցնելով արյան և մեզի կոնցենտրացիան:
Ելակ.
Այն ամենահարմար մրգերից է միզաթթվի բարձր մակարդակի դեմ պայքարելու համար։ Ավելին, այն իր արդյունավետ բաղադրիչներից պարունակում է հակաօքսիդանտներ, ֆոլաթթու, վիտամին C։