Ամենահամեղ փախլավան այս բաղադրատոմսով են պատրաստում․ Սկեսուրիս բաղադրատոմսն է, պահպանեք ձեզ մոտ
Ձեզ ենք ներկայացնում փախլավայի պատրաստման եղանակը։ Այն կզարդարի ձեր սեղանը։
Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
750 գ ալյուր,
50 գ դրոժ,
200 գ ջուր,
Խորիզի համար ՝
300 գ ընկույզի միջուկ,
300 գ շաքարավազ,
3 գ հիլ,
Շերտավորման համար ՝
175 գ հալած յուղ,
Վրան լցնելու համար՝
150 գ մեղր,
100 գ հալած յուղ,
Փախլավայի վրա քսելու համար ՝
ձվի երկու դեղնուց
Պատրաստման եղանակը
Ամանը գոլ ջուր լցնել և մեջը դրոժ լուծել: Աստիճանաբար լցնել ալյուրը, անընդհատ խառնելով: Այնուհետև խմոր հունցել և սրբիչով ծածկած 30 — 40 րոպե դնել տաք տեղ:
Խորիզի համար՝ ընկույզի միջուկը մսաղացով աղալ և խառնել շաքարի և ծեծած հիլի հետ: Խմորը բաժանել 14 մասի: Ալյուր ցանած սեղանի վրա խմորի կտորները գրտնակել բարակ շերտերով և վրան հալեցրած յուղ քսել:
Յուղ քսած թիթեղաթերթի վրա դնել խմորի երեք շերտ, ընդ որում երկրորղ խմորաշերտի վրա լցնել պատրաստած խորիզի 1/5 մասը։ Այնուհետև չորս անգամ վրան դնել երկուական խմորաշերտ և ամեն անգամ խմորաշերտերի վրա լցնել խորիգի 1/5 մասը:
Վերջում գնել 3-րդ խմորաշերտը, վրան քսել ձվի դեղնուց, երեսին շեղանկյուն կտրվածքներ անել և 30 - 35 րոպե դնել ջեռոցը: 10 - 12 րոպե հետո հանել և վրան հալեցրած յուղ լցնել:
Պատրաստի փախլավայի վրա, կտրվածքի գծով, լցնել տաքացրած մեղր: