Զատիկի ձվի կլեպները հանկարծ դեն չնետեք, չի կարելի․ Ահա պատճառը

Դիտումներ 5822
Զատիկի ձվի կլեպները հանկարծ դեն չնետեք, չի կարելի․ Ահա պատճառը

Երբ դուք օգտագործում եք ձու, ի՞նչ եք անում ձվի կճեպը: Եթե այն նետում եք աղբարկղը, ուրեմն կորցնում եք առողջությունը բարելավելու հնարավորությունը։ Գիտեի՞ք, որ կեղևները 90%-ով բաղկացած են մաքուր կալցիումից:

 

 

Այն կարևոր է մարդու ոչ միայն առողջ ոսկորների և ատամների, այլև նյարդերի, մկանների և առողջ ֆերմենտների համար: Իսկ քիմիապես ձվի մեջ պարունակվող կալցիումն այն է, ինչ անհրաժեշտ է մեր ոսկորներին և ատամներին:

 

Առաջին հերթին, այն իդեալական է պարարտանյութերի համար, բայց կարող է նաև լինել պարարտանյութ:
Կեղևը կազմված է կալցիումից, նատրիումի կարբոնատից, ֆոսֆատից և օրգանական նյութերից։

 

 

Այս բաղադրությունը թույլ է տալիս այն չեզոքացուցիչ լինել բարձր թթվայնությամբ հողերի համար։ 


Այսպիսով, երբ դուք օգտագործում եք հանքային պարարտանյութեր, հողին ավելացրեք սուրճի սրճաղացով մանրացված ձվի կեղևներ:

 


Ի թիվս այլ բաների, կեղևները թուլացնում են հողը, ինչը թույլ է տալիս արմատներին ավելի լավ կլանել սնուցիչները: 

Եվ դուք կարող եք նաև սածիլներ աճեցնել ձվի կճեպով։

Ամենատարածված միջոցը ձվի կճեպի փոշի դարձնելն է, կես թեյի գդալ ավելացնել մի բաժակ ջրի մեջ և խմել կում-կում։ Կարող եք նաև փորձարկել՝ այն ավելացնելով այլ մթերքների, ինչպիսիք են վարսակի ալյուրը կամ սմուզին:

Ի՞նչ եք կարծում, արժե՞ փորձել: Իսկ եթե արդեն փորձել եք, նկատե՞լ եք դրական փոփոխություններն ու առավելությունները:

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 
Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը