Զատիկի ձվի կլեպները հանկարծ դեն չնետեք, չի կարելի․ Ահա պատճառը


Երբ դուք օգտագործում եք ձու, ի՞նչ եք անում ձվի կճեպը: Եթե այն նետում եք աղբարկղը, ուրեմն կորցնում եք առողջությունը բարելավելու հնարավորությունը։ Գիտեի՞ք, որ կեղևները 90%-ով բաղկացած են մաքուր կալցիումից:
Այն կարևոր է մարդու ոչ միայն առողջ ոսկորների և ատամների, այլև նյարդերի, մկանների և առողջ ֆերմենտների համար: Իսկ քիմիապես ձվի մեջ պարունակվող կալցիումն այն է, ինչ անհրաժեշտ է մեր ոսկորներին և ատամներին:
Առաջին հերթին, այն իդեալական է պարարտանյութերի համար, բայց կարող է նաև լինել պարարտանյութ:
Կեղևը կազմված է կալցիումից, նատրիումի կարբոնատից, ֆոսֆատից և օրգանական նյութերից։
Այս բաղադրությունը թույլ է տալիս այն չեզոքացուցիչ լինել բարձր թթվայնությամբ հողերի համար։
Այսպիսով, երբ դուք օգտագործում եք հանքային պարարտանյութեր, հողին ավելացրեք սուրճի սրճաղացով մանրացված ձվի կեղևներ:
Ի թիվս այլ բաների, կեղևները թուլացնում են հողը, ինչը թույլ է տալիս արմատներին ավելի լավ կլանել սնուցիչները:
Եվ դուք կարող եք նաև սածիլներ աճեցնել ձվի կճեպով։
Ամենատարածված միջոցը ձվի կճեպի փոշի դարձնելն է, կես թեյի գդալ ավելացնել մի բաժակ ջրի մեջ և խմել կում-կում։ Կարող եք նաև փորձարկել՝ այն ավելացնելով այլ մթերքների, ինչպիսիք են վարսակի ալյուրը կամ սմուզին:
Ի՞նչ եք կարծում, արժե՞ փորձել: Իսկ եթե արդեն փորձել եք, նկատե՞լ եք դրական փոփոխություններն ու առավելությունները:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։
