Տեսեք ինչ է տեղի ունենում մեր օրգանիզմում, երբ գիշերը հաց ենք ուտում

Դիտումներ 776
Տեսեք ինչ է տեղի ունենում մեր օրգանիզմում, երբ գիշերը հաց ենք ուտում

Հացը ածխաջրերի հիմնական աղբյուրն է և լայնորեն օգտագործվում է որպես խորտիկների հիմք:

Հետազոտողները նշում են, որ հաց ուտելը ազդում է առողջ մարդկանց արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակի վրա։ 

Հաց ուտելը կարող է հանգեցնել արյան գլյուկոզի մակարդակի բարձրացմանը ուտելուց հետո մի քանի ժամվա ընթացքում: 

Այս ազդեցությունը կարող է կարևոր լինել այն մարդկանց համար, ովքեր տառապում են շաքարախտով կամ արյան գլյուկոզի մակարդակի հետ կապված այլ հիվանդություններով:

Միաժամանակ հացը ածխաջրերի աղբյուր է, որոնք կարեւոր են օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքի համար։

Ինչպես նշեց սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան, ուշ ժամին հաց ուտելը կարող է հանգեցնել ավելորդ կիլոգրամների ավելացմանը։

Քնելուց առաջ մարմինը ստանում է լրացուցիչ էներգիա, որը պետք է ծախսվի։

Եթե ​​դուք սովոր եք պարբերաբար հաց ուտել, ընտրեք որակյալ և նիհարեցնող հաց և հաշվի առեք սպառման քանակն ու ժամանակը։


Տան պայմաններում պատրաստեք անհավանական համեղ հաց․ Շատ պարզ բաղադրատոմս, որը ձեզ դուր կգա

Թխելու համար մեզ հացի ալյուր է պետք։ Պատրաստված է ձմեռային և գարնանային կոշտ ցորենից։ Այս ալյուրը պարունակում է 12-13% սնձան: Բայց եթե չեք գտնում, նշանակություն չունի, կարող եք սովորական, ցորենի ալյուր օգտագործել:

Բաղադրություն․

տաք ջուր - 0,3 լ
չոր խմորիչ - 8 գ
հալած կարագ - 3 ճ/ գ
աղ - 1 թ/գ
մեղր - 1 թ/գ

հացի ալյուր - 320 գր
ցորենի ալյուր - 6 ճ/ գ
ձու - 1 հատ
ջուր - 1 ճ /գ.

 

Երկու տեսակի ալյուրը մաղում ենք ամանի մեջ։ Ավելացնել խմորիչը և խառնել։

Ջրից լցնում ենք 3 ճ/գ, իսկ մնացած ջրին ավելացնում ենք 2 ճաշի գդալ կարագ ու մեղր։ Լավ խառնել մինչև հարթ զանգված ստանաք։

 

 

Պատրաստի ջուրը լցնում ենք ալյուրի զանգվածի մեջ և հարում ենք հարիչով մինչև հարթ լինի։ Այնուհետև ավելացրեք արագությունը և հարեք 4 րոպե։

Հարիչի ամանը ծածկում ենք թաղանթով և թողնում 20 րոպե։

Մնացած տաք ջրին աղ ավելացնել, խառնել և լցնել խմորի մեջ։

Խմորը հարել 1-2 րոպե։

Խմորը կլինի կպչուն:

Խմորը դնել թխման ամանի մեջ։ Ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել ևս 20 րոպե։

Այնուհետև հեռացրեք թաղանթը և խմորը թողեք ևս 10 րոպե։

Հացը յուղել ջրի, աղի և ձվի խառնուրդով։

Թխել 180 C ջերմաստիճանում 40-45 րոպե։

Պատրաստի հացը 15 րոպե հովացնում ենք, այնուհետև հանում կաղապարից։ Վրան քսել հալված կարագ։

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը