Խնդրում եմ ինձ հուշեք ՝ ի՞նչ կարող եմ պատրաստել այս տնական կաթով կամ ինչպես այն պահեմ․ 12 լիտր գյուղի կաթ ունեմ



Կարող եք ձեր կարծիքով կիսվել մեկնաբանությունում։ Իսկ մենք կառաջարկեն հետևյալ բաղադրատոմսերը, որոնք կարող եք պատրաստել կաթով։
Կաթի և կաթնամթերքի օգուտները չեն կարող նկատելի չլինել: Կաթը կարող է կատարելապես հագեցնել քաղցը։ Ի դեպ, մեկ լիտր կաթը համարժեք է 500 գրամ տավարի մսի։
Կաթի պաստերիացումը տեղի է ունենում պաթոգեն օրգանիզմները հեռացնելու համար: Նույնիսկ փոշի կաթը նույնպես լիարժեք կաթ է, բայց դրանից խոնավությունը հանվել է։
Ի դեպ, կաթի փոշու փաթեթավորման վրա քիչ մարդիկ են կարդում պատրաստման եղանակը, ինչի պատճառով էլ արդյունքը նույն կաթնամթերքը չէ։
Պաստերիզացված և թարմ կաթի համային որակներն իսկապես տարբեր են, բայց կովի կաթն ունի իր նրբությունները։ Կա այնպիսի տարբերակ, որ կթելու ժամանակ թարախը կարող է մտնել թարմ կաթի մեջ։
Մարդիկ վաղուց են հայտնաբերել կաթի բուժիչ հատկությունները։ Մինչ օրս, առանց վարանելու, այն օգտագործում ենք բուժական նպատակներով։ Կաթը համեմունքներով կատարյալ համադրություն է նրանց համար, ովքեր ուշադիր են ոչ միայն իրենց մարմնի, այլև հոգու առողջության նկատմամբ։
Խմելով կաթը համեմունքներով՝ մենք ուժեղացնում և բարելավում ենք մեր օրգանիզմի կենսական գործառույթները։
Հիլով կաթը խթանում է ուղեղը և հանում դեպրեսիան և հոգնածությունը։
Եթե կաթը խմում եք զաֆրանով, ապա նման ըմպելիքը կայունացնում է նյարդային համակարգի, շնչառական ուղիների և արյան անոթների աշխատանքը, իսկ զաֆրանով կաթի կանոնավոր օգտագործումը վերացնում է աչքերի տակի այտուցը և երկարացնում երիտասարդությունը։
Քրքումը կաթի հետ համատեղ օգտակար է լյարդի համար, բուժում է այն և պայքարում է կնճիռների դեմ, սակայն կոճապղպեղը «մաքրում է» օրգանիզմը և բարձրացնում իմունիտետը։
Մշկընկույզը նաև հատուկ օգուտներ է հաղորդում կաթին՝ այն թեթևացնում է գլխացավը, տոնուսավորում և լավացնում հիշողությունը։
Այնուամենայնիվ, կաթի մեջ մի փոքր պտղունց մշկընկույզը կարող է ազատել անքնությունից և հոգնածության զգացումից:
