Խաղողի մարինադ․ Պատրաստեք այս բաղադրատոմսով և կզարմանաք , որ այսքան համեղ է ստացվում

Դիտումներ 1565

Խաղողի մարինադ․ Պատրաստեք այս բաղադրատոմսով և կզարմանաք , որ այսքան համեղ է ստացվում

Xohanoc.am-ը ներկայացնում է մարինացված խաղողի բաղադրատոմսը։

Բաղադրամասեր

 

 

0,65 լիտրանոց 4 բանկաների համար.
• 8 հատ հոտավետ և հատիկավոր պղպեղ,
• 4 դարչինի ձողիկներ 3-4 սմ-ով,
• 2 ճ.գ. վարդագույն պղպեղ,
• 1,5-1,8 կգ խաղող,
• 8 մեխակի հատիկ,

Մարինադի համար ՝
• 70 մլ 6% խնձորի քացախ (80 մլ 4-5% կամ 45 մլ 9%),
• 1/3 թ.գ. աղ,
• 150 գ շաքարավազ,
• 1 լիտր ջուր (+ 50-70 մլ եռացնելու համար)

 

Պատրաստման եղանակը



1. Ես վերցրել եմ 1,5 կգ սպիտակ, հյութալի, հասած խաղող։ Ցանկալի կլիներ, որ առանց սերմերի լիներ, բայց այսօրվա իմ խաղողները սերմերով է։ Առայժմ մի կողմ թողեք խաղողը և պատրաստեք մարինադը։ 650 մլ 4 տարայի համար մեզ անհրաժեշտ է 1 լիտր ջուր, 150 գ շաքարավազ և 1/3 թ/գդ. Ավելի ուշ աղ ու քացախ կանեմ։ Ամեն ինչ խառնել ու օշարակը հասցնել եռման աստիճանի։


2. Խաղողի պտուղները առանձնացրեք, նաև հեռացրեք վնասված խաղողները։ Հատիկները պետք է առանձին առանձին լինեն։

 

 

Խաղողը մանրակրկիտ լվացեք։ Յուրաքանչյուր 650 մլ տարայի ներքևում դնում ենք մի կտոր դարչին, 2 բուրավետ պղպեղ, 2 մեխակ և առկայության դեպքում 1/2 թ/գդ. վարդագույն պղպեղ, որը մարինադին տալիս է նուրբ մրգային և փայտային բուրմունք: Լրացրեք բանկաները հատապտուղներով մինչև վերև: Վրան լցնել եռման օշարակը, ծածկել կափարիչներով և թողնել սեղանի վրա 20-30 րոպե։

 



3. Կես ժամից հետո տարաների օշարակը նորից լցրեք տապակի մեջ և ավելացրեք քացախ, գերադասելի է մրգային քացախ. եթե դուք էլ ինձ նման տնական խնձորի կամ գինու քացախ ունեք, ապա ձեզ հարկավոր կլինի 80 մլ, խանութից գնելու դեպքում՝ 6%: - 70 մլ, իսկ եթե սեղանի քացախ 9%, ապա 45 մլ։ Եռացնելու համար կաթսայի մեջ լցնել լրացուցիչ 50-70 մլ ջուր։ Մարինադը դնել կրակի վրա, բերել եռման աստիճանի և եռացրած ջուր լցնել տարաների մեջ մինչև վերջ։ Բանկաները գլորում ենք, շրջում ենք կափարիչների վրա և փաթաթում մինչև առավոտ։


4. Մարինադի այս քանակությունը բավարար է 4 հատ 650 մլ բանկաների համար։ Մարինացված խաղողը կարելի է արագ պատրաստել՝ փնջերը կամ հատապտուղները դնել ամանի մեջ, վրան լցնել եռացող մարինադը, սառչել սենյակային ջերմաստիճանում և դնել սառնարանը։ 3-4 օր հետո խաղողը պատրաստ կլինի ուտելու։ Սպիտակ և սև խաղողը կարելի է թթու դնել նույն տարայի մեջ. այս դեպքում սպիտակ հատապտուղները ձեռք կբերեն մի փոքր վարդագույն երանգ:



Ամենաընթերցվածը