Ձմերուկի չիրը այսպես պատրաստեք, եթե ուզում եք քաղցր խրթխրթան համեղություն ստացվի

Դիտումներ 465

Ձմերուկի չիրը այսպես պատրաստեք, եթե ուզում եք քաղցր խրթխրթան համեղություն ստացվի

Ձմերուկը վառ, հյութալի, բուրավետ, բայց փչացող խոշոր հատապտուղ է։ Ընդհանուր առմամբ, ձեր սիրելի ամառային հյուրասիրությունը կարելի է պահել սառնարանում 2 շաբաթից ոչ ավելի, իսկ կտրատել՝ 2-3 օր: Չորացրած հատապտուղները կպահպանեն իրենց քաղցրությունն ու օգուտները: Փափուկ բուրավետ կտորներ կարելի է տալ երեխաներին չիփսի փոխարեն, տանել աշխատանքի կամ դպրոց՝ որպես առողջ խորտիկ, քաղցրավենիքի փոխարեն մատուցել թեյի հետ։ Մենք կիսում ենք ձմռանը չորանոցում չորացրած ձմերուկի բերքահավաքի համընդհանուր բաղադրատոմսը:

 



Ձմերուկը կտրատել քառորդ մասի։ Փորձեք շերտերը դարձնել 0,6-0,8 սմ հաստությամբ, պետք չէ դրանք ավելի հաստացնել, հակառակ դեպքում ձմերուկը կարող է չչորանալ։ Կեղեւը կտրատել։ Բայց ոսկորները հնարավոր չէ հեռացնել, դրանք չորացման ընթացքում իրենք «կթողնեն» միջուկը։

Ձմերուկի շերտերը շարել ծղոտե ներքնակների վրա՝ նրանց միջև փոքր հեռավորություն պահպանելով։ Սա կօգնի կտորները հավասարաչափ չորացնել:

 



Միացրեք չորանոցը, ջերմաստիճանը սահմանեք ըստ արտադրողի ցուցումների։ Ամենից հաճախ հատապտուղները չորանում են 50-55 ° C ջերմաստիճանում: Միջին հաշվով, դա կարող է տևել 20-ից 24 ժամ:

Չորացրած ձմերուկը, որը եփում է տանը՝ էլեկտրական չորանոցով, պետք է լինի փափուկ, ճկուն, բայց ոչ կպչուն ձեռքերին։ Երկարատև պահպանման համար չորացրած կտորները լավագույնս տեղադրվում են վակուումային տոպրակի մեջ:

Հուսով ենք, որ այս բաղադրատոմսն օգտակար է ձեզ համար:



Ամենաընթերցվածը