Ձմերուկի չիրը այսպես պատրաստեք, եթե ուզում եք քաղցր խրթխրթան համեղություն ստացվի
Ձմերուկը վառ, հյութալի, բուրավետ, բայց փչացող խոշոր հատապտուղ է։ Ընդհանուր առմամբ, ձեր սիրելի ամառային հյուրասիրությունը կարելի է պահել սառնարանում 2 շաբաթից ոչ ավելի, իսկ կտրատել՝ 2-3 օր: Չորացրած հատապտուղները կպահպանեն իրենց քաղցրությունն ու օգուտները: Փափուկ բուրավետ կտորներ կարելի է տալ երեխաներին չիփսի փոխարեն, տանել աշխատանքի կամ դպրոց՝ որպես առողջ խորտիկ, քաղցրավենիքի փոխարեն մատուցել թեյի հետ։ Մենք կիսում ենք ձմռանը չորանոցում չորացրած ձմերուկի բերքահավաքի համընդհանուր բաղադրատոմսը:
Ձմերուկը կտրատել քառորդ մասի։ Փորձեք շերտերը դարձնել 0,6-0,8 սմ հաստությամբ, պետք չէ դրանք ավելի հաստացնել, հակառակ դեպքում ձմերուկը կարող է չչորանալ։ Կեղեւը կտրատել։ Բայց ոսկորները հնարավոր չէ հեռացնել, դրանք չորացման ընթացքում իրենք «կթողնեն» միջուկը։
Ձմերուկի շերտերը շարել ծղոտե ներքնակների վրա՝ նրանց միջև փոքր հեռավորություն պահպանելով։ Սա կօգնի կտորները հավասարաչափ չորացնել:
Միացրեք չորանոցը, ջերմաստիճանը սահմանեք ըստ արտադրողի ցուցումների։ Ամենից հաճախ հատապտուղները չորանում են 50-55 ° C ջերմաստիճանում: Միջին հաշվով, դա կարող է տևել 20-ից 24 ժամ:
Չորացրած ձմերուկը, որը եփում է տանը՝ էլեկտրական չորանոցով, պետք է լինի փափուկ, ճկուն, բայց ոչ կպչուն ձեռքերին։ Երկարատև պահպանման համար չորացրած կտորները լավագույնս տեղադրվում են վակուումային տոպրակի մեջ:
Հուսով ենք, որ այս բաղադրատոմսն օգտակար է ձեզ համար: