Գրեք այս ուտեստի հայերեն անունը․ Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստներից է այն

Դիտումներ 222

Գրեք այս ուտեստի հայերեն անունը․ Հայկական խոհանոցի ամենահամեղ ուտեստներից է այն

Հարիսա, հայկական ազգային կերակուր։

Ցորենի ձավարը և հավի, ոչխարի կամ տավարի միսը ջրով եփում են՝ փայտե թիակով հարելով մինչև մածուցիկ զանգված դառնալը։ Ուտելիս վրան լցնում են հալած յուղ (երբեմն՝ նաև համեմունք)։

 

 

Հնում համարվել է ծիսական և տոնական կերակուր։ Պատրաստել են հանդիսավոր օրերին (հարսանիք, ժողովրդական տոներ և այլն)։ 



Կճուճի մեջ թոնրում ողջ գիշեր եփելուց հետո կերել են մեծ մասամբ կիրակի առավոտյան։ Համարվում է Հայաստանի ազգային ճաշատեսակը։


Հարիսան համարվում է իսկական ավանդական ճաշատեսակ։ Այդ իսկ պատճառով որոշեցինք ներկայացնել հարիսայի պատրաստման եղանակը։

 

 

Շեֆ-խոհարար Աննան մանրամասն ներկայհացնում, թե ինչպես պատրաստել շատ համեղ հարիսա։

Բաղադրամասեր

1 կգ ձավար,
1 կգ հավ,

 

 



աղ,
սև պղպեղ,
կարագ

Պատրաստման եղանակը դիտեք տեսանյութում ՝ 

 

 



Ամենաընթերցվածը