Թթու կաղամբի զարմանահրաշ հատկությունները և օգուտները առողջությանը

Դիտումներ 292

Թթու կաղամբի զարմանահրաշ հատկությունները և օգուտները առողջությանը

Թթու կաղամբը աներևակայելի առողջարար է: Մեր նախնիները հատկապես հաճախ այն օգտագործել են սննդի մեջ։ Ի վերջո, հայտնի է, որ թթու կաղամբը շատ հիվանդությունների հիանալի կանխարգելիչ է։

Այսպիսով, որո՞նք են թթու կաղամբի հատկությունները.

Իմունային համակարգը

Թթու կաղամբի ոչ գաղտնի օգուտներից մեկը իմունային համակարգի ուժեղացումն է: Վիտամիններով և հանքանյութերով հագեցած՝ թթու կաղամբը դարեր շարունակ օգտագործվել է որպես իմունային ուժեղացուցիչ:

 



Օնոկոպրոտեկտիվ հատկություններ

Թթու կաղամբի մասին ամենաթարմ տվյալները հայտնաբերվել են բազմաթիվ ուսումնասիրություններում՝ հատկապես քաղցկեղի դեմ պայքարում։ Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ թթու կաղամբը քաղցկեղի դեմ միջոց է։

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ երբ կաղամբը խմորվում է, արտադրվում է իզոթիոցինատ կոչվող նյութ։ Այն կանխում է քաղցկեղի զարգացումը, հատկապես կրծքագեղձի, հաստ աղիքի, թոքերի և լյարդի մեջ:



Ոչ միայն դա, թթու կաղամբը կարող է ավելի օգտակար լինել, թարմ հում կամ խաշած կաղամբը:

Թթու կաղամբ ուտելը հիանալի միջոց է ձեր ստամոքս-աղիքային տրակտում բակտերիաների հավասարակշռությունը պաշտպանելու համար: 

Բացի այդ, թթու կաղամբը չեզոքացնում է բազմաթիվ մթերքներում պարունակվող հակասնուցիչները: Օրինակ՝ բոլոր հացահատիկների մեջ հայտնաբերված ֆիտիկ թթուն և սոյայի տրիփսինի ինհիբիտորները առաջացնում են նոր սննդանյութեր, ինչպիսիք են օմեգա-3 ճարպաթթուները:

 



Ամենաընթերցվածը