Կաղամբի միջոցով ազատվեք հոդացավերից և ոսկորների խնդիրներից
Հայտնի է, որ կաղամբն ունի բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ։ Արդյունքում մենք կարող ենք օգտագործել այս հատկությունները տարբեր ձևերով՝ նույնիսկ չուտելով այն։ Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կաղամբի օգտագործումը այն հատվածում, որտեղ հոդացավ եք զգում, զգալիորեն նվազեցնում է ցավը:
Այն հիանալի հակաբորբոքային է․
Կաղամբը պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք ապացուցված են, որ նվազեցնում են քրոնիկական բորբոքումները: Դա պայմանավորված է այնպիսի հակաօքսիդանտներով, ինչպիսիք են սուլֆորաֆանը և կեմպֆերոլը, որոնք կան կաղամբում:
Կաղամբը ոչ միայն օգտագործվում է իր հակաբորբոքային հատկությունների համար, այլև այն լի է վիտամիններով և սննդարար նյութերով, որոնք նպաստում են ընդհանուր առողջությանն ու առողջությանը:
Կաղամբը շատ քիչ կալորիա է պարունակում, բայց դա չի նշանակում, որ այն վիտամիններ և սննդարար նյութեր չի պարունակում։ Նույնիսկ փոքր քանակությամբ կաղամբը կարող է բարելավել ամբողջ օրգանիզմի գործունեությունը։
Կաղամբը վիտամին K-ի լավ աղբյուր է, որը կարևոր է մեր օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքի համար։ Վիտամին K-ն գործում է որպես արյան մակարդման համար պատասխանատու ֆերմենտների կոֆակտոր: Առանց դրա արյունը մակարդվելու հետ կապված խնդիրներ կունենար, և մենք կկանգնեինք ավելորդ արյունահոսության վտանգի առաջ:
Ահա թե ինչպես ճիշտ կիրառել կաղամբի տերևների կոմպրեսը՝ հոդացավը թեթևացնելու համար
Հեռացրեք կաղամբի վերին շերտը և լավ լվացեք ջրով, գրտնակեք կաղամբի տերևները, որպեսզի ազատի իր հյութը և փաթաթք փայլաթիթեղի մեջ:
Կաղամբը ջեռոցում տաքացնել 38-40 աստիճան, ապա վրան քսել քիչ քանակությամբ մեղր։ Դրանից հետո դրեք այն ցավոտ հատվածի վրա և փաթաթեք այն կտորով:
Կաղամբը պահեք մեկ ժամ, կարող եք թողնել նաև ամբողջ գիշեր։
Կրկնեք սա օրական 2-3 անգամ լավագույն արդյունքների համար: Եթե նախընտրում եք սառը կոմպրես, ապա կաղամբը 1 ժամով դրեք սառնարանում։
Եթե ցանկանում եք թեթևացնել հոդացավը, ապա պետք է փորձեք այս միջոցը։ Հատկապես, եթե մշտական ցավ ունեք, որը չի անհետանում օստեոպորոզի կամ ռևմատոիդ արթրիտի պատճառով: