Ինչ հիվանդությունները կարող են սրել կտավատի սերմը

Դիտումներ 1517
Ինչ հիվանդությունները կարող են սրել կտավատի սերմը

Բոլորը գիտեն կտավատի օգտակար հատկությունների մասին։ 
Որոշ մարդիկ նախընտրում են դոնդող պատրաստել այս մթերքի հիման վրա՝ նշելով, որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ և ամինաթթուներ։ Նման միջոցը լավացնում է նաև գաստրիտի վիճակը։ Բայց միևնույն ժամանակ դրական ազդեցություն չի կարող երաշխավորվել։ 
Պետք է նկատի ունենալ, որ կտավատի սերմերից դոնդողը կարող է վնասակար լինել առողջության համար։


Այդ մասին Ալեքսանդր Սոբոլն ասել է Մոսկվա 24 հրատարակության ներկայացուցիչներին տված հարցազրույցում:
Ինչպես նշել է բժիշկը, նման ըմպելիքը կարող է սրել աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված խնդիրները, ինչպես նաև հանգեցնել ստամոքսի խոցի։ 
Բայց բացասական հետեւանքները դրանով չեն ավարտվում։
Ըստ Սոբոլի, կտավատի սերմերից դոնդողը կարող է հրահրել խոլելիտիազ և պանկրեատիտ:

 

Կտավատի սերմերը վատ են մարսվում և կարող են առաջացնել փորլուծություն: Խնդիրից կարող եք խուսափել, եթե նախ սերմերը ալյուրի վերածեք, և միայն դրանից հետո սկսեք պատրաստել ուտեստներ։ 
Սոբոլը մամուլի հետ զրույցում հավելեց, որ կտավատի չափից մեծ քանակությունը խաթարում է օգտակար տարրերի՝ կալցիումի և երկաթի կլանումը։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը