Վարունգով և դդմիկով շատ համեղ մարինադի բաղադրատոմս
Ձմռան սեղանները զարդարեք վարունգի և դդմիկի այս շատ համեղ մարինադով, որի բաղադրատոմսը ներկայացված է ստորև․
Բաղադրամասեր․
- Վարունգ
- Դդմիկ
- Գազար
- Պղպեղ
- Սամիթ
- Մաղադանոս
- Սխտոր
- Ջուր
- Շաքարավազ
- Աղ
- Քացախ
- Սև պղպեղի հատիկներ
- Դափնու տերև
Բաժանեք վարունգը երկու մասի: Կտրեք դդմիկը վարունգի երկարությամբ, այնպես որ բանջարեղենը հարմար տեղավորվեն բանկա: Բուլղարական պղպեղը կիսով չափ կտրատել, հանել միջուկն ու սերմերը։ Մաքրել գազարն ու սխտորը։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ լվացեք:
Լվացեք բանկաները կափարիչներով։ Յուրաքանչյուր տարայի ներքևում տեղադրեք մաղադանոսի մի ճյուղ և սամիթ: Յուրաքանչյուր բանկայի մեջ սերտորեն ուղղահայաց դրեք վարունգը և դդմիկը:
Հաջորդը, դրեք մնացած կանաչիները:
Գազարը կտրատել շերտերով։ Բուլղարական պղպեղը օղակներով մանրացնել։ Յուրաքանչյուր տարայի մեջ լցնել 2-3 պճեղ սխտոր և մի կտոր բուլղարական պղպեղ։
Հաջորդը գազարով շերտ պատրաստեք։
Մնացած տեղը լրացրեք դդմիկի շրջանակներով։
Տարաների վրա լցնել եռման ջուր, ծածկել կափարիչներով և թողնել 15-20 րոպե։
Աղը և շաքարավազը լցնել համապատասխան չափի կաթսայի մեջ։ Ավելացնել պղպեղի հատիկներ և մի քանի դափնու տերև։ Ջուր լցնել։
Դնել կրակին, ուժեղ կրակի վրա հասցնել եռման։ Եռացնել մի երկու րոպե և լցնել քացախի մեջ։ Պահել այն վառարանի վրա մեկ րոպեից մի փոքր պակաս։
Քամել ջուրը բանկաներից և անմիջապես լցնել եռացող մարինադը։
Ապա փաթաթեք տարաները տաք կտորով։ Թողեք ամբողջովին սառչի, այնուհետև տեղափոխեք նկուղ կամ մառան՝ երկարաժամկետ պահպանման համար: