Վարունգով և դդմիկով շատ համեղ մարինադի բաղադրատոմս

Դիտումներ 388

Վարունգով և դդմիկով շատ համեղ մարինադի բաղադրատոմս

Ձմռան սեղանները զարդարեք վարունգի և դդմիկի այս շատ համեղ մարինադով, որի բաղադրատոմսը ներկայացված է ստորև․

Բաղադրամասեր․

  • Վարունգ
  • Դդմիկ
  • Գազար
  • Պղպեղ
  • Սամիթ
  • Մաղադանոս
  • Սխտոր
  • Ջուր
  • Շաքարավազ
  • Աղ
  • Քացախ
  • Սև պղպեղի հատիկներ
  • Դափնու տերև

 



Բաժանեք վարունգը երկու մասի: Կտրեք դդմիկը վարունգի երկարությամբ, այնպես որ բանջարեղենը հարմար տեղավորվեն բանկա: Բուլղարական պղպեղը կիսով չափ կտրատել, հանել միջուկն ու սերմերը։ Մաքրել գազարն ու սխտորը։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ լվացեք:

Լվացեք բանկաները կափարիչներով։ Յուրաքանչյուր տարայի ներքևում տեղադրեք մաղադանոսի մի ճյուղ և սամիթ: Յուրաքանչյուր բանկայի մեջ սերտորեն ուղղահայաց դրեք վարունգը և դդմիկը:

Հաջորդը, դրեք մնացած կանաչիները:

Գազարը կտրատել շերտերով։ Բուլղարական պղպեղը օղակներով մանրացնել։ Յուրաքանչյուր տարայի մեջ լցնել 2-3 պճեղ սխտոր և մի կտոր բուլղարական պղպեղ։

 



Հաջորդը գազարով շերտ պատրաստեք։

Մնացած տեղը լրացրեք դդմիկի շրջանակներով։

Տարաների վրա լցնել եռման ջուր, ծածկել կափարիչներով և թողնել 15-20 րոպե։

Աղը և շաքարավազը լցնել համապատասխան չափի կաթսայի մեջ։ Ավելացնել պղպեղի հատիկներ և մի քանի դափնու տերև։ Ջուր լցնել։

 

Դնել կրակին, ուժեղ կրակի վրա հասցնել եռման։ Եռացնել մի երկու րոպե և լցնել քացախի մեջ։ Պահել այն վառարանի վրա մեկ րոպեից մի փոքր պակաս։

Քամել ջուրը բանկաներից և անմիջապես լցնել եռացող մարինադը։

Ապա փաթաթեք տարաները տաք կտորով։ Թողեք ամբողջովին սառչի, այնուհետև տեղափոխեք նկուղ կամ մառան՝ երկարաժամկետ պահպանման համար:



Ամենաընթերցվածը