Վարունգի հակացուցումները․ Ո՞ր դեպքում չի կարելի վարունգ ուտել
Վարունգը համարվում է դիետիկ բանջարեղեն, որը լի է օգտակար հատկություններով։ Այն իր մեջ պարունակում է A, C, B և B2 վիտամիններ, սպիտակուցներ, ճարպեր, բջջանյութ, օրգանական թթուներ, եթերայուղ և այլն։
Վարունգի 94-96%-ը ջուր է, իսկ մոտ 1-2%-ը՝ շաքար։ Սակայն վարունգը ունենալով օգտակար մի շարք հատկություններ, ունի նաև հակացուցումներ։ Ո՞ր դեպքում չի կարելի վարունգ ուտել։
Վարունգ չի կարելի օգտագործել բոլոր նրանց, ովքեր ունեն ստամոքսի բարձր թթվայնություն։
Հակացւուցված է երիկամային մի շարք հիվանդությունների ժամանակ, օգտագործելուց առաջ խորհրդակցեք բժշկի հետ։
Վարունգ խորհուրդ չի տրվում ուտել նաև հղիներին, քանի որ նպաստում է այտուցների առաջացմանը, ինչը անցանկալի է հղիության ընթացքում:
վարունգ ուտելուց առաջ դեն նետեք կեղևն ու ծայրերի հատվածները, քանի որ դրանցում են կուտակվում թունավոր նյութերը։