Ի՞նչ արժե խոզի բդի 1 կգ-ն և ինչքա՞ն կթանկանա Ամանորի նախօրերին

Դիտումներ 610
Ի՞նչ արժե խոզի բդի 1 կգ-ն և ինչքա՞ն կթանկանա Ամանորի նախօրերին

Ամանորին հաշված օրեր են մնացել։ Շատերը արդեն ձեռք են բերել մսամթերք ՝ հատկապես խոզի բուդ, իսկ շատերը նոր են այն գնելու։ Ի՞նչ արժե 1 կգ խոզի բուդը և ինչքա՞ն կթանկանա Ամանորի նախօրերին։

 

 

Միջինում 1 կգ խոզի բուդը արժե 2700 դրամ։ Թանկացում սպասվում է, լավ որակի բուդը կբարձրանա մինչև 3500 դրամ 1 կգ-ն։


Շուտով Ամանոր է և շատերը արդեն սկսել պատրաստվել տոնական օրերին։ Xohanoc.am-ը առաջարկում է պատրաստեք այս համեղ ռուլետը, որը խոզի մսով է։ Այն պատրաստելու համար մեծ ջանքեր հարկավոր չեն։ Մանրամասն ներկայացնում ենք պատրաստման եղանակը տեսանյութում։ Բարի դիտում ՝ 

 

 

 

 

 

Խոզի միս – Ընդհանուր բնութագիր

Խոզի միսը աշխարհում ամենատարածված և պահանջված մթերքներից է։ Այն առանձնանում է հյութեղությամբ, նուրբ կառուցվածքով և հարուստ սննդային արժեքով։ Խոհանոցում խոզի միսը լայնորեն կիրառվում է՝ շնորհիվ դրա բազմազանության․ այն հարմար է տապակելու, շոգեխաշելու, խորովելու, ապխտելու և տարբեր տեսակի երշիկեղեն պատրաստելու համար։


Սննդային արժեք

Խոզի միսը համարվում է բարձրարժեք սպիտակուցի աղբյուր․ այն պարունակում է մարմնի կողմից հեշտ յուրացվող ամինաթթուներ։ Ունի նաև կարևոր վիտամիններ և հանքանյութեր՝

  • Վիտամին B1 (թիամին) – խորը տարածված չէ այլ մսերում, անհրաժեշտ է էներգետիկ փոխանակման համար։

  • Վիտամին B6 և B12 – նպաստում են նյարդային համակարգի և արյունաստեղծության նորմալ աշխատանքի։

  • Երկաթ, ցինկ, սելեն – կարևոր են իմունային համակարգի և նյութափոխանակության համար։

Ճարպային բաղադրությունը տատանվում է կտրատված հատվածից կախված․ օրինակ՝ փափուկ միսն ավելի դիետիկ է, իսկ պարանոցի և կողի հատվածները՝ ավելի յուղոտ։


Խոզի մսի տեսակներ և օգտագործում

  • Փափուկ միս (կարե) – հարմար է գրիլ, խորոված, ձգձգված ջերմային մշակումների համար։

  • Պարանոցի հատված – հյութեղ և ճարպոտ, հաճախ օգտագործվում է խորովածների համար։

  • Կողեր – տարածված են խորովածի և BBQ-ի մեջ։

  • Համոզ (окорок) – կիրառվում է ապխտած, թթու կամ հում-պատրաստված մթերքների արտադրության մեջ։

  • Ձգվելով պատրաստվող միս – հարմար է խաշելու, շոգեխաշելու և երկար եփելու համար։


Առավելություններ

  • Բարձր սննդային և էներգետիկ արժեք

  • Համային բազմազանություն

  • Հարմար է տարբեր խոհարարական մշակման եղանակների համար

  • Լայնորեն կիրառվում է արդյունաբերական մթերքներում (երշիկ, բեկոն, ապխտած միս)


Պահեստավորում և անվտանգության նորմեր

  • Թարմ խոզի միսը պետք է պահել 0–4°C ջերմաստիճանում։

  • Սառեցված վիճակում այն կարելի է պահել մինչև 4–6 ամիս։

  • Տաքացնել պետք է մինչև լիարժեք եփում, որպեսզի բացառվեն մանրէաբանական ռիսկեր։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը