Ի՞նչ հիվանդություններ է բուժում բրնձի ջուրը
Բրինձը կարելի է շատ արագ պատրաստել, ինչն անվիճելի առավելություն է թունավորումների, փսխումների կամ լուծի բուժման համար։ Այս գործիքը կարող է օգտագործվել ինչպես մեծահասակների, այնպես էլ երեխաների համար, այն գործնականում չունի հակացուցումներ։
Բացի այն, որ բրնձի ջուրն օգտագործվում է թունավորումների և դրա ախտանիշների բուժման համար, այս միջոցը շատ արդյունավետ կօգնի հաղթահարել այնպիսի հիվանդությունները, ինչպիսիք են խոցը կամ գաստրիտը: Նաև շատ հաճախ խաշած բրինձն օգտագործում են օրգանիզմից տոքսինները հեռացնելու համար։ Այն նպաստում է նյութափոխանակության նորմալացմանը, որն էլ իր հերթին օգնում է նիհարելու գործընթացին։
Ինչպե՞ս պատրաստել փորլուծության դեմ միջոց:
Ամենից հաճախ բրնձի ջուրը պատրաստվում է մեծահասակների կամ երեխաների փորլուծության համար: Դուք կարող եք նաև օգտագործել այն նորածինների մոտ փորլուծության դեպքում: Այս գործիքը հեռացնում է տոքսինները և օգնում է դադարեցնել նույնիսկ փսխումը։ Այն պատրաստելու համար դուք պետք է հետևեք հետևյալ հրահանգներին.
- Վերցրեք պարզ բրինձ և մի քանի անգամ լվացեք սառը ջրով, մինչև ջուրն այլևս պղտոր չլինի:
- Հացահատիկը լցնել ջրով մեկից յոթ հարաբերակցությամբ, արտադրանքը ուղարկել վառարան և բերել եռալ:
- Երբ բրինձը եռա, կրակը նվազագույնի հասցրեք, ապա տարան կափարիչով փակեք և շարունակեք հացահատիկը եփել առնվազն ևս կես ժամ։
- Երբ բրինձը պատրաստ լինի, քամեք ջուրը և տեղափոխեք խորը տարայի մեջ, որպեսզի մի փոքր սառչի։
Անհրաժեշտ է բրնձի ջուր ընդունել փսխումով և փորլուծությամբ՝ կես բաժակի չափով։ Նաեւ արգանակի հետ միասին խորհուրդ է տրվում ուտել դիետիկ հաց։
Երեխայի համար բրնձի ջուր պատրաստելը
Նորածինների փորլուծությունը կամ փսխումը միշտ ծնողների անհանգստության պատճառ են հանդիսանում: Սակայն երեխայի վիճակը թեթևացնելու համար չի կարելի դեղահաբերով կերակրել։ Նման իրավիճակում բրնձի արգանակը կատարյալ է։ Միայն թե այն պետք է մի փոքր այլ կերպ պատրաստել, քան մեծահասակների համար։
Հարկ է նշել, որ եթե փորլուծությունը կամ փսխումը ուղեկցվում են արյունահոսությամբ, ջերմությամբ կամ այլ արտասովոր ախտանիշներով, ապա պետք է հետաձգել բրնձաջրով բուժումը մեկ այլ առիթով և անմիջապես դիմել բժշկի։ Եթե նման բան չեք նկատել, ապա պետք է շտապ սկսել բրնձաջուր պատրաստել։
- Մեկ մեծ գդալ բրինձը մանրակրկիտ ողողում ենք հոսող ջրով, ապա լցնում ջրով մեկ բաժակի չափով։
- Բրնձով տարան ուղարկեք կրակի վրա և անպայման ծածկեք վերևը կափարիչով:
- Սպասեք մոտ մեկ ժամ, մինչև բրինձը եփվի և պատրաստ լինի։
- Եթե եփելու ընթացքում ամբողջ հեղուկը գոլորշիացել է, կարող եք մի քիչ ավելացնել, հակառակ դեպքում բրինձը կվառվի տապակի հատակը։
- Պատրաստ լինելուց հետո բրնձի ջուրը լավ զտեք և մի փոքր սառեցրեք երեխային տալուց առաջ։
Ծանր փորլուծության դեպքում անհրաժեշտ է երեխային օրական երեք անգամ միանգամից հիսուն միլիլիտր թուրմ տալ: Անհրաժեշտ է ուշադիր հետևել երեխայի վիճակին, քանի որ փորկապության դեպքում անհրաժեշտ կլինի դադարեցնել այս միջոցը:
Ամեն դեպքում, կարևոր չէ, որ դուք օգտագործում եք բրնձի ջուր երեխայի կամ մեծահասակի թունավորումը բուժելու համար, նախ պետք է ձեր բժշկին խորհուրդ տալ: Ի թիվս այլ բաների, աշխատեք թուրմը ճիշտ պատրաստել, որպեսզի տհաճ հետևանքներ չլինեն։