Թթու վարունգը շատ օգտակար հատկություններ ունի առողջության համար, սակայն դրանք կարող են նաև վտանգավոր լինել այս հիվանդություններով տառապողների համար

Դիտումներ 412

Թթու վարունգը շատ օգտակար հատկություններ ունի առողջության համար, սակայն դրանք կարող են նաև վտանգավոր լինել այս հիվանդություններով տառապողների համար

Բացի այն, որ այս մթերքը յուրահատուկ համ ունի, մարինացված վարունգը նաև իսկական դեղամիջոց է առողջության համար։

Դրանք նպաստում են օրգանիզմի պատշաճ գործունեությանը՝ ունենալով անհամար առողջապահական օգուտներ։ Ցավոք, այս մթերքը ոչ բոլորի համար է օգտակար։

Թթու վարունգը վերացնում է ալերգիան և հանում բորբոքումն օրգանիզմում։

Բայց զգույշ եղեք, զգուշացնում են բժիշկները. Մարդիկ, ովքեր տառապում են երիկամների հիվանդությամբ կամ հիպերտոնիայով, սրտի անբավարարությամբ կամ I տիպի շաքարախտով, պետք է լրջորեն խուսափեն թթու վարունգ ուտելուց:

Բացի այդ, մարդիկ, ովքեր տառապում են հեղուկի կուտակումից, հաճախակի գլխացավերից կամ միգրենից, պետք է հեռու մնան այս մթերքից:

Բացի այդ, լյարդի ստեատոզով տառապող մարդկանց ընդհանրապես խորհուրդ չի տրվում թթու վարունգ ուտել, կամ եթե հիվանդը չի կարողանում լիովին ձեռնպահ մնալ, խորհուրդ է տրվում օգտագործել չափավոր քանակությամբ։



Աշնանային շատ համեղ աղցանի բաղադրատոմս՝ թթու վարունգով և ձվով

Ինչպես պատրաստել աղցան թթու վարունգով և ձվով

Բաղադրությունը.

Վարունգ

Հավի ձու - 4 հատ

Ցուկկինի - 200 գ

Բուլղարական պղպեղ - 200 գ

Պանիր - 100 գ

Մաղադանոս - 30 գ

Սխտոր - 2 ատամ

Մանանեխ - 1 թեյի գդալ

 

 

Կիտրոնի հյութ - 1 ճ /գ

Բուսական յուղ - 2 ճ /գ.

Քնջութ - 1 ճ /գ

Աղ - 2 պտղունց

 

Փոքր ձվերը միջին ջերմության վրա եռացնելուց հետո 3-4 րոպե եփեք։  Ձվերը եփելուց հետո պետք է անմիջապես դնել սառը ջրի մեջ։

Մարինացված վարունգը կտրատել միջին հաստության շրջանակների։

Բուլղարական պղպեղը լվանալ, միջուկը սերմերով և ցողունով հեռացնել։ Բաժանեք կտորների։



Թթու վարունգով և ձվով աղցանին ավելի շատ գույն հաղորդելու համար ես երկու գույնի բուլղարական պղպեղ եմ ավելացրել։

Լվացեք ցուկկինին, կտրեք պոչը և կտրեք բարակ շերտերով:

Տապակել ցուկկինիի շրջանակները տաքացված տապակի մեջ՝ քիչ քանակությամբ բուսական յուղի ավելացմամբ։

 

 

Ցուկկինին պետք է լինի գեղեցիկ, ոսկեգույն երկու կողմից: Չկպչող թավայի մեջ կարող եք արագ և հեշտությամբ տապակել ցուկկինին՝ առանց յուղ ավելացնելու։

Մաքրել սխտորը կեղևից:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը