Տորթ արջուկ․ Բոլորի կողմից շատ սիրված տորթի օրիգինալ բաղադրատոմսն ենք ներկայացնում

Դիտումներ 338
Տորթ արջուկ․ Բոլորի կողմից շատ սիրված տորթի օրիգինալ բաղադրատոմսն ենք ներկայացնում

🧸 Տորթ «Արջուկ»

📝 Բաղադրամասեր

Բիսկվիթի համար

  • Ձու — 6 հատ

  • Շաքարավազ — 180 գ

  • Ալյուր — 180 գ

  • Կակաո — 2 ճ/գ (մուգ հատվածների համար)

  • Փխրեցուցիչ — 1 թ/գ

  • Վանիլին — ըստ ցանկության

Կրեմի համար 

 


  • Կարագ — 200 գ (փափուկ)

  • Խտացրած կաթ — 1 բանկա (380 գ)

  • Կակաո — 2 ճ/գ (մասի համար)

Ձևավորման համար

  • Շոկոլադե գանաշ կամ շոկոլադ — մոտ 150 գ

  • Մարշմելոու կամ շաքարե մաստիկա (աչքերի, քթի համար)

  • Կակաո կամ շոկոլադե փշրանքներ

  • Շաքարափոշի — ըստ ցանկության


👩‍🍳 Պատրաստման եղանակը

1️⃣ Բիսկվիթի պատրաստում

  1. Ձվերը հարել շաքարավազի հետ մինչև բաց գույնի ու փարթամ զանգված ստանալը։

  2. Ավելացնել վանիլին։

  3. Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի հետ, մաղել ու զգուշորեն խառնել ձվի զանգվածին։

  4. Զանգվածը բաժանել 2 մասի, մեկին ավելացնել կակաո։

  5. Թխել 170°C ջերմաստիճանում՝ մոտ 35–40 րոպե։

  6. Թողնել, որ ամբողջությամբ սառչի։


 

2️⃣ Կրեմի պատրաստում

  1. Կարագը հարել մինչև փափուկ ու բաց գույնի դառնալը։

  2. Քիչ-քիչ ավելացնել խտացրած կաթը։

  3. Կրեմը բաժանել երկու մասի, մեկին ավելացնել կակաո։


3️⃣ Տորթի հավաքում

  1. Բիսկվիթները կտրել շերտերի։

  2. Շերտերը քսել սպիտակ և շոկոլադե կրեմով՝ հերթագայելով։

  3. Տորթը ձևավորել արջուկի տեսքով (մարմին, գլուխ, ականջներ՝ բիսկվիթի կտրվածքներից)։

  4. Ամբողջ տորթը ծածկել շոկոլադե կրեմով կամ գանաշով։


4️⃣ Ձևավորում

  • Աչքերը պատրաստել մարշմելոուից կամ մաստիկայից

  • Քիթը՝ շոկոլադից

  • Մակերեսը ցանել կակաոյով կամ շոկոլադե փշրանքներով

  • Ցանկության դեպքում ավելացնել ժապավեն կամ սրտիկ

 

 


⭐ Խորհուրդ

Տորթը լավագույնն է պահել սառնարանում առնվազն 3–4 ժամ, որպեսզի լավ նստի ու հեշտ կտրվի։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը