Տեսեք ինչ է հայտնաբերվել ձմերուկների մեջ․ Սա իմանալուց հետո ձմերուկ չեմ ուտում
Աստղաֆիզիկոս Ռոբերտ Նազարյանը շատ կարևոր գրառում է կատարել կապված ձմերուկի մասին։
Ցանկացած մարդ այս օրերին կցանկանար ուտել ձմերուկ, որպեսզի մաքրեր իր արյունը և բուժեր իր երիկամները, բայց ցավոք...
Ցանկացած ձմերուկ որ գնում ենք տարբեր խանութներից ունեն մեկ ընդհանրություն ֊ թունավոր են...
Այդ թունավոր ձմերուկների մեջ քիմիական վնասակար տարրերի քանակը նորմայից ոչ թե 5%֊ով է ավել այլ 5 անգամ... Ահա թե ինչեր ենք մենք ուտում ամեն օր ֊ թունավոր մթերքներ...
Այս գործիքը չափում է քիմիական թույնի քանակը։ Ձմերուկի նորման պետք է լինի 60, բայց գործիքը ցույց է տալիս 288...
Առողջ մարդը սովորաբար կարող է օրական 500 գրամից մինչև մեկ կիլոգրամ ձմերուկ ուտել:
Ձմերուկը հատկապես վտանգավոր է, եթե աճեցված է արհեստական պայմաններում։ Բանն այն է, որ ձմերուկի արագ հասունացման համար «նրան» «կերակրում են» ազոտային պարարտանյութերով, որոնք ինքնին առանձնապես թունավոր չեն, բայց հայտնվելով աղեստամոքսային համակարգում՝ փոխակերպվում են վնասակար միացությունների։
Հենց դրանք էլ ուռուցքային հիվանդություններ են առաջացնում։
Այդպիսով, բոլորի համար այդքան սիրելի պտուղը կարող է խիստ վտանգավոր լինել։ Այդ պատճառով խորհուրդ է տրվում ձմերուկը ուտել միայն դրա բնականոն հասունացման սեզոնին, իսկ ընտրությանը մեծ պատասխանատվությամբ վերաբերվել։