Տատիկս այս բաղադրատոմսով է պատրաստում թթու լավաշը և շատ համեղ է լինում․ Դուք ինչպե՞ս եք պատրաստում
Դիտումներ 2115
Թթու լավաշը բոլորիս մանկության մի մասն է։ Բոլորս հիշում ենք ինչպես էր տատիկը գյուղում պատրաստում և դնում արևին։ Դրանից համեղ բան չկար։
Ահա թթու լավաշի բաադրատոմսը, որը տատիկս է տվել․
Բաղադրիչներ
- 2 կգ միրգ կամ հատապտուղներ
- ջուր
- սկուտեղներ
- մի քիչ բուսական յուղ
Հասած մրգեր կամ հատապտուղներ լավ լվանալ, հեռացնել կորիզները։ Մրգերը եռացրեք 3-4 ժամ մարմանդ կրակի վրա։
Ստացված զանգվածը տրորեք, անցկացրեք մաղով և նորից եփեք մինչև թանձրանա։
Բարակ շերտով քսել բուսայուղով քսած թավայի մեջ և չորացնել արևի տակ։
Պատրաստ լավաշները պահել մութ զով տեղում:
Ամենաընթերցվածը