Տատիկս այս բաղադրատոմսով է պատրաստում թթու լավաշը և շատ համեղ է լինում․ Դուք ինչպե՞ս եք պատրաստում

Դիտումներ 2100

Տատիկս այս բաղադրատոմսով է պատրաստում թթու լավաշը և շատ համեղ է լինում․ Դուք ինչպե՞ս եք պատրաստում

Թթու լավաշը բոլորիս մանկության մի մասն է։ Բոլորս հիշում ենք ինչպես էր տատիկը գյուղում պատրաստում և դնում արևին։ Դրանից համեղ բան չկար։

Ահա թթու լավաշի բաադրատոմսը, որը տատիկս է տվել․

 

 

Բաղադրիչներ

  • 2 կգ միրգ կամ հատապտուղներ
  • ջուր
  • սկուտեղներ
  • մի քիչ բուսական յուղ

 



Հասած մրգեր կամ հատապտուղներ լավ լվանալ, հեռացնել կորիզները։ Մրգերը եռացրեք 3-4 ժամ մարմանդ կրակի վրա։

 

 

Ստացված զանգվածը տրորեք, անցկացրեք մաղով և նորից եփեք մինչև թանձրանա։

 



Բարակ շերտով քսել բուսայուղով քսած թավայի մեջ և չորացնել արևի տակ։

Պատրաստ լավաշները պահել մութ զով տեղում:

 

 



Ամենաընթերցվածը