Սխտորի մարինադներ, որոնք կարող եք մատուցել ինչպես առանձին, այնպես էլ օգտագործել այլ ուտեստների և աղցանների մեջ

Դիտումներ 315

Սխտորի մարինադներ, որոնք կարող եք մատուցել ինչպես առանձին, այնպես էլ օգտագործել այլ ուտեստների և աղցանների մեջ

Պատրաստել բաղադրիչները մարինադի համար։

Սխտոր 500 գր

Սամիթ (1 հովանոց կանաչ սերմերով)

հատ:

Չիլի պղպեղ

Մաղադանոս

Ջուր

Աղ

Շաքարավազ 

Քացախ  (9%)

Դափնու տերև

Հատիավոր պղպեղ

Մեխակ

 

 



Մաքրել սխտորը և լավ լվանալ սառը ջրով: Կտրեք կանաչավուն եզրերը։

Պատրաստել ապակե տարաներ։ Այս պատրաստման համար ինձ հարմար է օգտագործել 250 մլ տարողությամբ բանկա։ Յուրաքանչյուրի ներքևում դրված է սամիթ, ապա սխտոր: Սխտորի շերտերի արանքում դնել պղպեղի օղակներ, ավելի շատ կանաչի, իսկ վրան՝ սամիթ։ Լցնել տարաները եռացող ջրով: Ծածկեք դրանք ստերիլ կափարիչներով և թողեք մնա 5-7 րոպե, ապա տարաներից ջուրը թափեք կաթսայի մեջ:



Պատրաստել մարինադը. Քամած ջրի մեջ ավելացնել 0,5 բաժակ եռման ջուր, դնել պղպեղ, մեխակ, մաղադանոս և թողնել, որ եռա վառարանի վրա։ Եռման ջրին ավելացնել աղ և շաքար, թողնել 2-3 րոպե եռալ և ավելացնել 9% քացախ՝ 1 ճ/գ չափով։ տարայի վրա՝ եռման վերջում։ /Քացախը կարելի է լցնել անմիջապես տարայի մեջ/։

Պատրաստի եռացող մարինադը անմիջապես լցնել լցված բանկաների մեջ և սեղմել կափարիչները: Պատահում է, որ մարինադը եռում է, և դա գրեթե բավարար չէ, այս դեպքում պարզապես եռման ջուր լցնել։ Ստուգեք կափարիչների խստությունը՝ բանկաները սեղանի վրա գլորելով:

Սրբել բանկաները, շուռ տալ կափարիչի վրա, ծածկել կտորով և թողնել սառչի «մուշտակի» տակ։ Պահպանեք սառնարանում, մեկ ամսից պատրաստ կլինեն։



Ամենաընթերցվածը