Սուրճ թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին խմել, թե ոչ
Սուրճը շատերի առօրյայի անբաժանելի մասն է։ Մեր առավոտները չենք պատկերացնում առանց սուրճի։ Սուրճի օգտագործումը կարող է և բացասական ազդեցություն գրանցել և դրական։
Մասնագետները բացահայտել են, որ օրական 3-4 բաժակ սուրճ օգտագործելը 25 տոկոսով նվազեցնում է 2–րդ տեսակի շաքարային դիաբետի վտանգը ինչպես կանանց, այնպես էլ տղամարդկանց մոտ։
Միաժամանակ, բարենպաստ ազդեցություն է ունենում նույնիսկ առանց կոֆեինի սուրճը։ Պրոֆեսոր Քյելդ Հերմանսենը, որն ուսումնասիրել է սուրճ օգտագործելու և երկրորդ տեսակի շաքարային դիաբետի փոխադարձ կապը, ենթադրել է, որ տվյալ գործընթացում կարող են լինել մի շարք գործոններ` ներառյալ հակաօքիդային և հակաբորբոքային ազդեցությունը։
Իսկ ովքեր ունեն երկրորդ տիպի շաքարային դիաբետ, այն դեպքում, երբ արդեն իսկ առկա են որոշակի խնդիրներ կապված ինսուլինին օրգանիզմի տված ռեակցիայի և արյան մեջ շաքարի մակարդակի հետ, սուրճի՝ ինսուլին հորմոնի նկատմամբ զգյունությունը բթացնելու կարողությունը կարող հանգեցնել էլ ավելի լուրջ խանգարումների՝ խորացնելով ինսուլինակայունությունը, ինչը շատ վտանգավոր է և կարող է լուրջ հետևանքներ ունենալ։
Իսկ ընդհանուր առմամբ սուրճի չափավոր օգտագործումը դիաբետով հիվանդներին խրախուսվում է, ցանկալի է մանրամասների համար խոսեք ձեր բժշկի հետ։
Սուրճ և կիտրոն․ Շնորհիվ այս ըմպելիքի նիհարեղի 21 կգ և ազատվեցի որովայնի ճարպից ՝ ունենալով հարթ և գեղեցիկ որովայն
Կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Sur-EV-kitron-SHnorhiv-ays-ympeliki-n