Սպիտակ կաղամբ սիրու՞մ եք. Անպայման կարդացեք սա
Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ սննդային մանրաթել, որն օգնում է «կապել» ծանր մետաղներն ու տոքսինները, այնուհետև հեռացնել դրանք աղիքներից։ Բացի այդ, այն հարուստ է օրգանական թթուներով, որոնք լավացնում են մարսողությունը և նորմալացնում մարսողական օրգանների միկրոֆլորան։ Բայց սա դեռ ամենը չէ: Կաղամբը պարունակում է շատ հազվագյուտ U վիտամին։ Այն «չեզոքացնում է» վտանգավոր քիմիական նյութերը, մասնակցում է վիտամինների սինթեզին և նույնիսկ բուժում խոցերը։
Օգտագործման եղանակը՝ թարմ կամ հյութի տեսքով։
Եթե անեք այսպես կաղամբը ուշ կփչանա․ Պարզ և արդյունավետ հնարքներ
Որոշակի ժամանակահատվածում, երբ կաղամբը սկսեց գլուխներ ձևավորել, իսկ ոմանք գրեթե հասան զգալի չափի, նրանք սկսում են փտել: Եթե ոչինչ չանեք, կարող եք արագ կորցնել ամբողջ բերքը:
Այս գործընթացը դադարեցնելու համար նախ պետք է պարզել պատճառը:
- փոքրիկ արևը հարվածում է բույսերին;
- վատ օդափոխություն;
- բարձր խոնավություն;
- կոճեր ձևավորելիս կիրառվել է մեծ քանակությամբ ազոտային պարարտանյութ.
- անձրևոտ եղանակ;
- ջերմություն և անբավարար ջրում:
Պայքար կաղամբի հոտի դեմ
Նախ հեռացրեք ամբողջովին փտած կաղամբները, որպեսզի այս գործընթացը չտարածվի այլ բույսերի վրա։
Մեխանիկական կանխարգելիչ միջոցառումներ փտածության դեմ պայքարում.
- պարբերաբար թուլացնել հողը՝ ցանքածածկ խոտի կամ այլ իմպրովիզացված նյութերի հաստ շերտով;
- ջրել բույսերը ըստ անհրաժեշտության;
Եթե խնդիրներ առաջանան, ժամանակին միջոցներ ձեռնարկեք դրանք վերացնելու համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։