Սպիտակ գիլասի մուրաբայի ճիշտ պատրաստման եղանակը․ Պատրաստեք այսպես և այն շատ համեղ կստացվի ու չի շաքարակալի


Սիրով ներկայացնում ենք շատ համեղ մուրաբայի բաղադրատոմս։ Սպիտակ կեռասի (գիլաս) մուրաբա պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր
-
1 կգ կեռասին՝
-
1.2 կգ շաքար,
-
150 - 200 գ ջուր,
-
150 գ վանիլ
Պատրաստման եղանակը
Կեռասն ընտրել, պոչերը հեռացնել, սառը ջրում լվալ և կորիզները հանել:
Շաքարից օշարակ պատրաստել, ավելացնել ավելացնել նախապատրաստած պտուղները մեջր լցնել և մարմանդ կրակով եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Եփելու վերջում մուրաբայի քափը քաշել:
Այլ մուրաբաների բաղադրատոմսերին
ծանոթանալու համար այցելեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/category/murabaner-ev-pahaconer
100 գ պտղամսի մեջ պարունակվում է 0,01 մգ B1, B2 վիտամիններ, 0,4 մգ նիացին, 15 մգ ասկորբինաթթու, 0,3 մգ վիտամին E, ռուտին։ Կորիզը պարունակում է 28 տոկոս պրոտեիններ եւ 30 տոկոս ճարպեր։ Կեղեւը պարունակում է մեծ քանակությամբ դաբաղանյութ եւ ներկանյութ։ Արժեքավոր է կեռասի խեժը, այն հարուստ է արաբինով։
Օրական 2-3 անգամ մեկ բուռ կեռասը զգալիորեն կկրճատի խոլեսթերինի մակարդակն արյան մեջ: Կեռասը նպաստում է մաշկային որոշ հիվանդությունների բուժմանը, ինչպիսիք են փսորիազը, էկզեման: Կեռասն ընդամենը մեկ շաբաթում կբարձրացնի հեմոգլոբինի մակարդակը, կպայքարի սակավարյունության դեմ:
