Սմբուկի թթու․ Ամեն տարի պատրաստում եմ․ Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 3303

Սմբուկի թթու․ Ամեն տարի պատրաստում եմ․ Ահա բաղադրատոմսը

Համեղ  թթվի բաղադրատոմս, որը նորություն կլինի ձեզ համար։ Սմբուկի թթու պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝

 

 

Բաղադրամասեր

Սմբուկ 2 կգ,
Սխտոր 2 հատ,
Սոխ 3 հատ,
Գազար 500 գ,
Ջուր 2 լ,
Աղ 2-3 ճաշի գդալ,
Աղացած սև պղպեղ 2 ճաշի գդալ,
Դափնու տերև 5-6 հատ,
Արևածաղկի ձեթ 30 մլ,
Մաղադանոս 1 փունջ

 

Պատրաստման եղանակը



Սմբուկը եռացնելուց հետո 3-5 րոպե եփում ենք աղաջրի մեջ։ Այնուհետև դրանք տեղափոխեք քամոց, որպեսզի ջուրը քամվի և թող սառչի:

Երկու պճեղ սխտորը պետք է մաքրել և մանր կտրատել։ Նաև գազարը քերել սոխով։

Սառեցված սմբուկները կարելի է կտրատել միջուկով։ Դա անելու համար կտրեք դրանք երկայնքով, բայց ոչ ամբողջությամբ:

 



Մեջտեղում մի քիչ սխտոր, սոխ ու գազար դնել։ Դուք կարող եք ավելացնել սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Սմբուկները զգուշորեն դնել ամանի մեջ՝ ամուր սեղմելով իրար։

Վերևից պետք է ափսեով կամ կափարիչով սեղմել, իսկ հետո թողնել կես ժամ։


Աղաջրի համար երկու լիտր ջուր եռացրեք։ Կաթսայի մեջ ավելացնել աղ, պղպեղի հատիկներ և դափնու տերև։ Ջուրը պետք է եռա 10-15 րոպե։

Սմբուկները տեղափոխում ենք խորը կաթսայի մեջ և վրան շարում մաղադանոսի ճյուղերը։ Բանջարեղենի վրա լցնել տաք աղաջուր և թողնել սենյակում 3 օր։

 

 

Թավայից հետո կարող եք տեղափոխել սառնարան։



Ամենաընթերցվածը