Սմբուկի թթու․ Ամեն տարի պատրաստում եմ․ Ահա բաղադրատոմսը
Համեղ թթվի բաղադրատոմս, որը նորություն կլինի ձեզ համար։ Սմբուկի թթու պատրաստելու համար անհրաժեշտ է ՝
Բաղադրամասեր
Սմբուկ 2 կգ,
Սխտոր 2 հատ,
Սոխ 3 հատ,
Գազար 500 գ,
Ջուր 2 լ,
Աղ 2-3 ճաշի գդալ,
Աղացած սև պղպեղ 2 ճաշի գդալ,
Դափնու տերև 5-6 հատ,
Արևածաղկի ձեթ 30 մլ,
Մաղադանոս 1 փունջ
Պատրաստման եղանակը
Սմբուկը եռացնելուց հետո 3-5 րոպե եփում ենք աղաջրի մեջ։ Այնուհետև դրանք տեղափոխեք քամոց, որպեսզի ջուրը քամվի և թող սառչի:
Երկու պճեղ սխտորը պետք է մաքրել և մանր կտրատել։ Նաև գազարը քերել սոխով։
Սառեցված սմբուկները կարելի է կտրատել միջուկով։ Դա անելու համար կտրեք դրանք երկայնքով, բայց ոչ ամբողջությամբ:
Մեջտեղում մի քիչ սխտոր, սոխ ու գազար դնել։ Դուք կարող եք ավելացնել սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։ Սմբուկները զգուշորեն դնել ամանի մեջ՝ ամուր սեղմելով իրար։
Վերևից պետք է ափսեով կամ կափարիչով սեղմել, իսկ հետո թողնել կես ժամ։
Աղաջրի համար երկու լիտր ջուր եռացրեք։ Կաթսայի մեջ ավելացնել աղ, պղպեղի հատիկներ և դափնու տերև։ Ջուրը պետք է եռա 10-15 րոպե։
Սմբուկները տեղափոխում ենք խորը կաթսայի մեջ և վրան շարում մաղադանոսի ճյուղերը։ Բանջարեղենի վրա լցնել տաք աղաջուր և թողնել սենյակում 3 օր։
Թավայից հետո կարող եք տեղափոխել սառնարան։