Սմբուկի հակացուցումները․ Ի՞նչ հիվանդություններ է առաջացնում սմբուկը և ու՞մ է այն արգելված ուտել

Դիտումներ 1768

Սմբուկի հակացուցումները․ Ի՞նչ հիվանդություններ է առաջացնում սմբուկը և ու՞մ է այն արգելված ուտել

Սմբուկը լինելով համեղ և օգտակար բանջարեղեն, ունի նաև հակացուցումներ։

 

 

Սմբուկը պարունակվում են В խմբի վիտամիններ, վիտամին С, РР, ինչպես նաև միկրոտարրեր, ինչպիսիք են՝ կալցիումը, կալիումը, մագնեզիումը, ֆոոսֆորը, երկաթը և նատրիումը։ 



Սակայն սմբուկ ուտելուց պետք է զգույշ լինեք և գերհասուն սմբուկ չուտեք։ Քանի որ գերհասուն սմբուկը կարող է առաջացնել լուրջ թունավորումներ և աղիների խանգարում, ինչն էլ հետագայում կհանգեցնի աղիքային հիվանդությունների։

 

 

Սմբուկը արգելված է ուտել ստամոքսաղիքային սուր հիվանդությունների և խանգարումների դեպքում։ Սմբուկը խորհուրդ է տրվում ուտել շոգեխաշած վիճակում, որպեսզի պահպանի իր վիտամինները։



Ամենաընթերցվածը