Սկեսուրիս ճնշումը հենց բարձրանում է, այս թուրմն է պատրաստում և խմում ու ճնշումը դառնում է 125-85

Դիտումներ 610

Սկեսուրիս ճնշումը հենց բարձրանում է, այս թուրմն է պատրաստում և խմում ու ճնշումը դառնում է 125-85

ՀԻՊԵՐՏՈՆԻԱ
Սրտանոթային համակարգի ամենատարածված հիվանդությունն է:
 
 
 
Հիպերտոնիան արյան ճնշման բարձրացումն է (ճնշում, որն արյունը գործադրում է անոթի պատին): Այն ունի վերին և ստորին սահման՝ սիստոկիկ և դիաստոլիկ ճնշում, որի չափման միավորը մմ սնդիկի սյունն է: Նորմալ է համարվում 120/80 մմ սնդիկի սյան ճնշումը: Եթե ճնշումը բարձրանում է 140/90-ից, դա արդեն համարվում է արյան ճնշման բարձրացում կամ հիպերտոնիա:
 


Իսկ սկեսուրս վերջին տարիներին հաճախ է ունենում ճնշման բարձրացում։ Սկեսուրիս ճնշումը հենց բարձրանում է, այս թուրմն է պատրաստում և խմում ու ճնշումը դառնում է 125-85։ 

Թեյ՝ պատրաստված կոճապղպեղից, դարչինից և մեղրից։

 

 

Կոճապղպեղը, դարչինը և մեղրը հարուստ են բազմաթիվ բուժիչ հատկություններով, որոնք շատ օգտակար են առողջության համար։ Ահա թեյի բաղադրատոմս, որը կարող եք խմել ամեն օր՝ ձեր առողջության մասին հոգ տանելու համար։

 

Բաղադրությունը.

կոճապղպեղ - փոքր արմատ
կիտրոնի հյութ - 2 ճ.գ
դարչին - 1 հատ
մեղր - 1 ճ.գ.
ջուր - 1 ½ բաժակ
մեղր

 

Թույլ կրակի վրա թող ջուրը եռա։

Կեղևազատեք, կտրատեք կոճապղպեղը և ավելացրեք եռման ջրի մեջ։

Թողեք ջուրը եռա 2 րոպե, ապա ավելացրեք դարչինի 1 ձողիկ։
Թողեք եռա ևս 5 րոպե։
Այժմ դուք կարող եք հեռացնել վառարանից և քամել հեղուկը:

 



Երբ ըմպելիքը սառչի, ավելացրեք 1 թեյի գդալ մեղր և լավ հարեք։
Վերջում ավելացրեք 2 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ ձեր խմիչքին և վայելեք:
Ինչու է այս թեյն այդքան օգտակար:

 Երկարատև հետազոտությունները ցույց են տվել, որ կիտրոնով և կոճապղպեղով թեյ խմելը նվազեցնում է շաքարախտի վնասակար հետևանքները:

Հիմնական պատճառներից մեկը, թե ինչու են մարդիկ խմում այս թեյը, մրսածության և գրիպի դեմ պայքարելու կարողությունն է։

 

 

Բայց ամենօգտակարը ՝ արյան ճնշման նորմալացումն է։



Ամենաընթերցվածը