Սառեցրեք կիտրոնները և հրաժեշտ տվեք շաքարախտին, ուռուցքներին և գիրությանը. Ահա, թե ինչ է պետք անել
Կիտրոնի կեղևը պարունակում է 10 անգամ ավելի շատ վիտամիններ, քան կիտրոնի հյութը: Կիտրոնի կեղևը չափազանց օգտակար է ինչպես առօրյա կյանքում, այնպես էլ առողջության համար։ Գիտնականների վերջին հետազոտություններն ապացուցել են, որ կիտրոնի կեղևը պրոֆիլակտիկ միջոց է քաղցկեղի դեմ:
Բավական է միայն լվացված կիտրոնը մի քանի ժամ դնել սառցախցիկում, ապա քերել։ Կարող եք օգտագործել ոչ միայն կեղևը, այլև քերած միջուկը` սերմերով։
Կիտրոնը կարելի է ավելացնել ցանկացած ուտեստի մեջ՝ դրանք ավելի նուրբ կունենան, համն ու հոտը կփոխվեն։ Տարբեր աղցաններ, սոուսներ, ապուրներ, ձկնային և մսային ուտեստներ կշահեն միայն այն դեպքում, եթե դրանց անուշաբույր թթվայնություն ավելացնեք:
Ինչպես օգտագործել կիտրոնի կեղևը
Կիտրոնն օգնում է հաղթահարել կենցաղային բազմաթիվ դժվարություններ.
Հյութը լավ մաքրում է տարբեր մակերեսներ և փայլեցնում դեմքի մաշկը, կեղևը թարմացնում է օդը և վանում միջատներին։
Կիտրոնի կեղևը կարելի է ոչ միայն սառեցնել, այլև չորացնել։ Սննդամթերքը սննդանյութերով հագեցնելու շատ լավ միջոց է չորացրած կիտրոնի կեղևից բլենդերի մեջ կիտրոնի փոշի պատրաստելը։
Այս փոշին յուրահատուկ համ է հաղորդում խմորեղեններին, այն կարող եք ավելացնել աղցանների, հացահատիկի, թեյի և սուրճի մեջ։
Երբ կիտրոնի փոշու մեջ շաքար եք ավելացնում, իսկապես համեղ բան եք ստանում՝ կիտրոնի շաքար: Մանր աղացած կեղևի հետ խառնված շաքարավազը կներծծի եթերային յուղերը և անփոխարինելի կդառնա ձեր տանը:
Կիտրոնի կեղևը ծամելը խորհուրդ է տրվում ախորժակի նվազեցման, մարսողության և նյութափոխանակության գործընթացները բարելավելու, լեղապարկի լավ աշխատանքի համար։ Բացի այդ, կեղևը թեթևացնում է բորբոքումը. եթե ձեր կոկորդը սկսում է ցավել, շտապ ծամեք մի փոքրիկ կտոր, դա անմիջապես կօգնի: