Սա բուժում է օնկոլոգիական հիվանդությունները․ Եթե գիտեք գրեք անունը, թող բոլորը իմանան
Իմբիրն ավելի շատ գործածվում է աղացած վիճակում։ Աղացած համեմունքը իրենից ներկայացնում է մոխրադեղին ալրային փոշի։ Եթե այն ունի ուժեղ և կայուն հոտ, ապա ավելի որակյալ է համարվում։ Տարբեր ազգերի խոհանոցներում այն օգտագործվում է որպես համեմունք։
խմիչքներում (կվաս, թեյ, սուրճ)։
թխվածքներում (թխվախքաբլիթներ, կեքսեր, բիսկվիտներ)։
պահածոներում (մուրաբաներ)։
սոուսներում (մսի հետ, բանջարեղենային և մրգային մարինադներ)։
որպես նախուտեստ սուշի (մարինացված իմբիր)։
Իմբիրն օգտագործվում է նաև որպես առանձին մթերք՝ մուրաբայի, չրի կամ մարինացված իմբիրի տեսքով։
Իմբիրը մտնում է հնդկական կարրի հանեմունքի բաղադրության մեջ։
Իմբիրը շաքարավազի և հանքային ջրի հետ, որի մեջ ավելացվում է խմորիչ և համեմունքներ, ավանդական իմբիրային էյլի բաղադրատոմսն է կազմում։ Երբեմն լրացուցիչ օգտագործում են մեղր, տարատեսակ մրգեր և հատապտուղներ, ինչպես նաև թեյի տերևներ։
Կոճապղպեղի գարեջուր՝ ոգելից խմիչք, որը պատրաստում են իմբիրից, շաքարավազից և ջրից՝ ավելացնելով հացթուխական խմորիչ նաև կաթնաթթվային մանրէներ։ Ալկոհոլի պարունակությունը իմբիրային գարեջրում կարող է հասնել 11 % -ի։
Բժշկության մեջ
Իմբիրի կոճղարմատն դեղատներում վաճառքի է հանվում խցանակեղևից մաքրված կամ առանց մաքրելու։
Իմբիրը թուրմի կամ փոշու տեսքով օգտագործվում է հոդերի հիվանդությունների (արթրիտի, արթրոզի,ասթերիոարթրոզի) բուժման[3][4], ախորժակի բացման և մարսողության լավացման, աթերոսկլերոզի, ճարպային և խոլեստերինային նյութափոխանակության խանգարման ժամանակ, արյունատար անոթների վիճակի բարելավման համար։
Օգնում է կարգավորել արյան շրջանառությունը և նպաստում է արյան մաքրմանը, խոլեստերինի մակարդակի նվազմանը, ամրացնում է սրտամկանը և անոթների պատերը։
Օնկոլոգիական հիվանդությունների կանխարգելման հրաշալի միջոց է։
Իմբիրը լավացնում է ամբողջ մարսողական համակարգի աշխատանքը և լավացնում է ախորժակը։
Օգնում է օրգանիզմից դուրս բերել խարաններն ու թունավոր նյութերը։
Իմբիրն ունակ է չեզոքացնել բազմաթիվ թույներ, այդ պատճառով էլ թունահարումների դեպքում կրկին հրաշալի միջոց է։
Նպաստում է օրգանիզմում նյութափոխանակության արագացմանը։
Հրաշալի օգնական է ավելորդ քաշի դեմ պայքարողների համար։
Վերացնում է բերանի տհաճ հոտը և նպաստում բերանի խոռոչի հիվանդությունների բուժմանը։
Կոճապղպեղն օգնում է նաև սրտխառնոցի, հղի կանանց տոքսիկոզի և տրանսպորտում գլխապտույտի դեմ։
Օժտված է ցավազրկող հատկությամբ։
Օգնում է արթրոզների և արթրիտների դեպքում։
Իմբիրը նաև աֆրոդիզիակ է, նպաստում է սեռական հակման բարձրացմանը։
Օգնում է հաղթահարել դաշտանային ցավը։
Իմբիրն օգտագործում են նաև մաշկային հիվանդությունների բուժման ընթացքում։
Այն լավացնում է տրամադրությունը, օգնում հանգստանալ և ազատվել սթրեսից։
Դանդաղեցնում է օրգանիզմի ծերացմանը գործընթացները։
Լավացնում է հիշողությունը։
Կոճապղպեղը հակացուցված է ստամոքսի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց, քանի որ ինչպես վերևում նշվեց, ունի մարսողությունը գրգռող հատկություն: Իր միզամուղ հատկության պատճառով խորհուրդ չի տրվում նաև նրանց, ովքեր քարեր ունեն երիկամներում: Բարձր ջերմության դեպքում խորհուրդ չի տրվում, իր տաքացնող հատկության պատճառով (կարող է անթույլատրելի աստիճանի հասցնել ջերմությունը):