Շիլաներ, որոնք օգնում են ազատվել ավելորդ կիլոգրամներից
«6 շիլա» դիետայի սկզբունքն այն է, որ վեց օրվա ընթացքում պետք է ուտել մի տեսակի շիլա (ամեն օր տարբեր շիլա) խիստ կարգով, իսկ յոթերորդ օրը շիլա պատրաստել տարբեր ձավարեղենի խառնուրդից։
ԴԻԵՏԱՅԻՆ ՄԵՆՅՈՒ «6 շիլա»
Երկուշաբթի - ցորենի շիլա:
Երեքշաբթի - կորեկ:
Չորեքշաբթի - վարսակի ալյուր:
Հինգշաբթի - բրինձ:
Ուրբաթ - գարի.
Շաբաթ օրը կրկին գարի է:
Կիրակի - շիլա վերը թվարկված բոլոր հացահատիկների խառնուրդից:
Երկուշաբթի օրը հարմար է սկսել դիետա պահել, դրա համար կիրակի երեկոյան պետք է պատրաստել առաջին տեսակի շիլան (ցորեն)։ Հացահատիկի վրա 1:3 հարաբերակցությամբ լցնել եռացրած ջուր և եփել 5 րոպե, փաթաթել և թողնել սառչի: Առավոտյան դատարկ ստամոքսին մի բաժակ տաք ջուր խմեք կիտրոնով, իսկ 20 րոպե անց սկսեք նախաճաշը։
Դուք չեք կարող աղ, շաքար կամ կարագ ավելացնել շիլային: Շիլան կերեք 3-4 ժամը մեկ՝ սովածանալուն պես։ Դիետային հետևելիս թույլատրվում է թարմ բանջարեղեն (գազար, վարունգ, լոլիկ, բուլղարական պղպեղ), մրգեր (խնձոր, ցիտրուսային մրգեր) և կեֆիր օգտագործել չափավոր քանակությամբ։
Խուսափեք ձկից, միսից, ձվից, կաթից, ալկոհոլից, քաղցրավենիքից և ալյուրով մթերքներից: Առանց քաղցր թեյը ողջունելի է, ջուրը հասանելի է բավարար քանակությամբ: Կարևոր է. եթե դուք տառապում եք մարսողական համակարգի որևէ քրոնիկ հիվանդությունից, դիմեք ձեր բժշկին այս սննդակարգին հետևելու հնարավորության մասին:
Դիետայի մեկ շաբաթվա ընթացքում աղիների աշխատանքը կբարելավվի, մարմինը բնականաբար կմաքրվի, կհարստանա վիտամիններով և միկրոէլեմենտներով, որոնք, անշուշտ, կարտացոլվեն կազմվածքի, մաշկի, մազերի և եղունգների վիճակի վրա:
Այս նախաճաշը կանխում է քաղցկեղը և ազատում ավելորդ կիլոգրամներից
Այս առողջարար և համեղ նախաճաշը կօգնի ձեզ նիհարել և կանխել հաստ աղիքի քաղցկեղը։ Պատրաստելը տևում է ընդամենը 15 րոպե։
Ահա 4 պատճառ, թե ինչու պետք է վարսակի ալյուրը ներառել ձեր ամենօրյա սննդակարգում.
Սովի զգացումը կվերանա. վարսակի ալյուրը հարուստ է բջջանյութով, ինչը կապահովի ձեզ լիարժեք զգալ մինչև հաջորդ կերակուրը:
Խոլեստերինի մակարդակը նորմալացվում է. վարսակի մեջ պարունակվող բնական մանրաթելերի շնորհիվ խոլեստերինի մակարդակը նկատելիորեն կարգավորվում է:
Վերականգնում է արյան ճնշումը. Բացի արյան ճնշումը նորմալացնող այլ բաղադրիչներից, վարսակի ալյուրն այս հարցում ամենահզոր օգնականն է, քանի որ այն հարստացված է բուսական մանրաթելով:
Պայքարում է քաղցկեղի դեմ. Հացահատիկային բաղադրիչները նվազեցնում են հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման վտանգը, ըստ բազմաթիվ հետազոտությունների, դա մնում է ճիշտ:
Բանանով և դարչինով վարսակի ալյուրի համեղ բաղադրատոմս.
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
1 բաժակ վարսակի ալյուր
1 կտրատած բանան (ըստ ցանկության)
1 ճ.գ. մեղր
1/2 բաժակ կաթ
1 ճ.գ դարչին
Մի քանի մանր կտրատած
Պատրաստման եղանակը՝ վարսակի ալյուրը լցնել կաթով և թողնել 10-20 րոպե։ Այնուհետեւ ավելացնել մեղրը եւ լավ խառնել, շիլայի մեջ ավելացնել մանր կտրատած բանանն ու ընկույզը եւ նորից խառնել։
Վերջում ավելացնել դարչին։ Այն ձեր նախաճաշին նուրբ համ կհաղորդի։
Շաբաթը առնվազն 3 անգամ ձեր անօգուտ նախաճաշերը փոխարինեք այս շիլաով։ Եվ վերջում դուք կնախանձեք ձեր կազմվածքին, իսկ քաղցկեղի դեմ պայքարը կգերազանցի ձեր սպասելիքները։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։