Շերտավոր խմորով փախլավան ամանորյա սեղանի զարդն է․ Անպայման կպատրաստեք

Դիտումներ 488

Շերտավոր խմորով փախլավան ամանորյա սեղանի զարդն է․ Անպայման կպատրաստեք

Ձեզ հարկավոր է․

պատրաստի շերտավոր խմոր առանց խմորիչի - 800 գ

հալված կարագ - 100 գ

ձվի դեղնուց - 1 հատ

Միջուկի համար.

մեղր - 250 գ

շաքարավազ - 100 գ

ընկույզ - 2 բաժակ

շաքարի փոշի - 1 ճ.գ.

աղացած դարչին - 1 թ.գ

 

 



Միջուկի համար ընկույզը մանր կտրատել և խառնել շաքարի փոշին և դարչինը։

Ալյուրով պատված սեղանի վրա պատրաստի խմորը շատ բարակ գրտնակել և շերտերի բաժանել՝ ըստ այն ձևի, որով թխվելու է փախլավան։

 

 

Իրար վրա քսել խմորի 2 շերտ՝ յուրաքանչյուրը քսելով կարագով։ Լցնել միջուկը բարակ շերտով, ծածկել մեկ այլ շերտով և նորից լցնել միջուկ։

Շարունակեք փախլավայի <<կառուցումը>>, մինչև բաղադրիչները սպառվեն։ Վերին շերտը պետք է լինի խմորից։ Պատել այն դեղնուցով։

 



Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180°C։ Փախլավան մանր ադամանդների տեսքով կտրատել և թխել 40-45 րոպե մինչև ոսկեգույն դառնա:

Այդ ընթացքում պատրաստում ենք միջուկը։ Եռացնել 80 մլ ջուր, մեջը լուծել շաքարավազը և եփել 5 րոպե։ Ավելացնել մեղր և խառնելով եփել ևս 8 րոպե։

 

 

Փախլավան հանում ենք ջեռոցից և թողնում, որ մի քիչ սառչի։ Կտրեք կտորներով՝ նշված կտրվածքների երկայնքով: Լցնել մեղրի խառնուրդի վրա և թողնել 7–8 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի փախլավան լավ քաղցրանա։



Ամենաընթերցվածը