Շերտավոր խմորով փախլավան ամանորյա սեղանի զարդն է․ Անպայման կպատրաստեք
Ձեզ հարկավոր է․
պատրաստի շերտավոր խմոր առանց խմորիչի - 800 գ
հալված կարագ - 100 գ
ձվի դեղնուց - 1 հատ
Միջուկի համար.
մեղր - 250 գ
շաքարավազ - 100 գ
ընկույզ - 2 բաժակ
շաքարի փոշի - 1 ճ.գ.
աղացած դարչին - 1 թ.գ
Միջուկի համար ընկույզը մանր կտրատել և խառնել շաքարի փոշին և դարչինը։
Ալյուրով պատված սեղանի վրա պատրաստի խմորը շատ բարակ գրտնակել և շերտերի բաժանել՝ ըստ այն ձևի, որով թխվելու է փախլավան։
Իրար վրա քսել խմորի 2 շերտ՝ յուրաքանչյուրը քսելով կարագով։ Լցնել միջուկը բարակ շերտով, ծածկել մեկ այլ շերտով և նորից լցնել միջուկ։
Շարունակեք փախլավայի <<կառուցումը>>, մինչև բաղադրիչները սպառվեն։ Վերին շերտը պետք է լինի խմորից։ Պատել այն դեղնուցով։
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180°C։ Փախլավան մանր ադամանդների տեսքով կտրատել և թխել 40-45 րոպե մինչև ոսկեգույն դառնա:
Այդ ընթացքում պատրաստում ենք միջուկը։ Եռացնել 80 մլ ջուր, մեջը լուծել շաքարավազը և եփել 5 րոպե։ Ավելացնել մեղր և խառնելով եփել ևս 8 րոպե։
Փախլավան հանում ենք ջեռոցից և թողնում, որ մի քիչ սառչի։ Կտրեք կտորներով՝ նշված կտրվածքների երկայնքով: Լցնել մեղրի խառնուրդի վրա և թողնել 7–8 ժամ սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի փախլավան լավ քաղցրանա։