Շերտավոր խմոր․ Ձեզ ենք ներկայացնում շերտավոր խմորի ճիշտ պատրաստման եղանակը

Դիտումներ 265
Շերտավոր խմոր․ Ձեզ ենք ներկայացնում շերտավոր խմորի ճիշտ պատրաստման եղանակը

Շերտավոր խմորի պատրաստման եղանակ

 

 

Բաղադրամասեր

  • 500 գ ալյուր

  • 250 գ սառեցված կարագ

  • 200 մլ սառը ջուր

  • 1 ճ/գ աղ

  • 1 ձու (չափավոր, ցանկալի է ճկունություն տալու համար)


Մանրամասն պատրաստման քայլեր

 


  1. Ալյուրի պատրաստում

    •  

       

       

      Ալյուրը լցնել խորը ամանի մեջ։
    • Ավելացնել աղը և լավ խառնել։

  2. Կարագի պատրաստում

    • Կարագը կտրատել փոքր խորանարդների։

    • Ավելացնել ալյուրին և արագ խառնել, մինչև ստացվի փափուկ փաթիլների տեսք։ Կարագը չպետք է հալչի, պահեք սառը վիճակում։

  3. Ջրի և ձվի ավելացում

    • Խմորին աստիճանաբար ավելացնել սառը ջուրը, մեկ կաթիլով խառնելով, որպեսզի ստացվի միասնական, ճկուն զանգված։

    • Եթե օգտագործում եք ձու, միացրեք այն միայն ջրի հետ կամ նախապես հարած վիճակում խմորին ավելացրեք, որպեսզի խմորը ավելի հեշտ է շերտավորվի։

  4. Խմորի շերտավորում

    • Խմորը բաժանել 2–3 հավասար մասերի։

    • Յուրաքանչյուր մասը բացել բարակ շերտով (մոտ 3–5 մմ հաստությամբ)։

    • Եթե ցանկանում եք շատ շերտավոր խմոր, յուրաքանչյուր շերտի վրա հնարավոր է դնել փոքր քանակությամբ կարագ և փաթաթել։ Այսպես կրկնել՝ ստանալու շերտավորված խմոր։

  5. Հանգստացում

    • Շերտավորված խմորը պետք է հանգստանա սառնարանում 30–60 րոպե, որպեսզի կարագը սառչի և շերտերը պահպանվեն։


Խորհուրդներ

 

 

  • Կարագը միշտ սառեցված պահեք, որպեսզի շերտավոր խմորը փքվի։

  • Խմորը չափավոր հունցեք, շատ ուժեղ հունցելը կկորցնի փքվածությունը։

  • Շերտավոր խմորն օգտագործվում է ինչպես քաղցր, այնպես էլ աղային թխվածքների համար։

  • Կարող եք նախապես բաժանել և սառեցնել, շերտավորությունը կմնա պահպանված։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը