Շատ քչերն են կարողանում ճիշտ պատասխանել այս հարցին․ Ո՞ր ուտեստն է սա ՝ Գառնի յարախ, թե Կեր ու սուս

Դիտումներ 822
Շատ քչերն են կարողանում ճիշտ պատասխանել այս հարցին․ Ո՞ր ուտեստն է սա ՝ Գառնի յարախ, թե Կեր ու սուս

Մեր հայկական խոհանոցը հարուստ է շատ համեղ և գեղեցիկ ուտեստներով։ Հայկական խոհանոցի անբաժանելի մասն են կազմում Կեր ու սուսը և Գառնի յարախը։ Երկուսն էլ շատ համեղ ուտեստներ են։

Իսկ լուսանկարում Գառնի յարախ է։

 

 

Բայց մենք կներկայացնենք 2 ճաշատեսակների պատրաստման եղանակները։


Բաղադրամասեր


5 հատ տապակած սմբուկ,
600 գ աղացած յուղոտ միս,
2 հատ քաղցր պղպեղ,
3 հատ լոլիկ,
2 հատ միջին չափսի սոխ,
2 պճեղ սխտոր,
մի փոքր մաղադանոս,
բուսայուղ,
աղ և սև պղպեղ

 

Պատրաստման եղանակը տեսանյութում ՝ 

 

 

 

Իսկ հիմա անցնենք Կեր ու սուսի պատրաստման եղանակին

 

Բաղադրամասեր

700 գրամ կարտոֆիլ,
350 գրամ տավարի փափկամիս,
200 գրամ լեչո,
2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ,
150 գրամ պահածոյացված կանաչ ոլոռ,
180 գրամ սոխ,
1 հատ կարմիր պղպեղ,
1 փոքր փունջ մաղադանոս,
չորացրած ռեհան,
սև պղպեղ,
աղ,
բուսայուղ

 

Պատրաստման եղանակը տեսանյութում ՝ 

 

 

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը