Շատ քչերն են կարողանում ճիշտ պատասխանել այս հարցին․ Ո՞ր ուտեստն է սա ՝ Գառնի յարախ, թե Կեր ու սուս


Մեր հայկական խոհանոցը հարուստ է շատ համեղ և գեղեցիկ ուտեստներով։ Հայկական խոհանոցի անբաժանելի մասն են կազմում Կեր ու սուսը և Գառնի յարախը։ Երկուսն էլ շատ համեղ ուտեստներ են։
Իսկ լուսանկարում Գառնի յարախ է։
Բայց մենք կներկայացնենք 2 ճաշատեսակների պատրաստման եղանակները։
Բաղադրամասեր
5 հատ տապակած սմբուկ,
600 գ աղացած յուղոտ միս,
2 հատ քաղցր պղպեղ,
3 հատ լոլիկ,
2 հատ միջին չափսի սոխ,
2 պճեղ սխտոր,
մի փոքր մաղադանոս,
բուսայուղ,
աղ և սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը տեսանյութում ՝
Իսկ հիմա անցնենք Կեր ու սուսի պատրաստման եղանակին
Բաղադրամասեր
700 գրամ կարտոֆիլ,
350 գրամ տավարի փափկամիս,
200 գրամ լեչո,
2 ճաշի գդալ տոմատի մածուկ,
150 գրամ պահածոյացված կանաչ ոլոռ,
180 գրամ սոխ,
1 հատ կարմիր պղպեղ,
1 փոքր փունջ մաղադանոս,
չորացրած ռեհան,
սև պղպեղ,
աղ,
բուսայուղ
Պատրաստման եղանակը տեսանյութում ՝
