Լոլիկով շատ համեղ մարինադի բաղադրատոմս ձմռանը վայելելու համար
Սալորի հետ պահածոյացված լոլիկի մեջ ստացվում է շատ հաճելի մարինադ, համեղ լոլիկ և սալորի նուրբ բույրով։
Աղաջուրն այնքան համեղ է, որ կոմպոտի փոխարեն կարելի է խմել։ Մեծ ախորժակով ուտում էին նույնիսկ գազարի մանրացրած կտորները։
Ձեզ հարկավոր է․
Լոլիկ
Սալոր
Աղ - 0,5 թ․գ․
Շաքարավազ - 100 գ.
Խնձորի քացախ 6% 1/4 բաժակ.
Մաքուր ստերիլիզացված բանկաների մեջ լցնում ենք սալորի հետ խառնած լոլիկները (1/3 սալոր, 2/3 լոլիկ):
Լցնել եռման ջրով, ծածկել կափարիչներով, թողնել 20 րոպե։ Ջուրը քամեցինք, եռացրինք, նորից լցրինք, նորից թողեցինք 20 րոպե։
Երրորդ անգամ ջուրը քամեցինք, աղ, շաքարավազ, քացախ ավելացրեցինք, եփեցինք, լցրեցինք տարաների մեջ ու փաթաթեցինք։
Շրջեք բանկաները, որպեսզի ծածկեք տաք կտորով և թողեք ամբողջովին սառչի: Պահել զով տեղում։
Բարի ախորժակ
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։