Շատ համեղ մարինադ ձմռան համար՝ լոլիկով և դդմիկով

Դիտումներ 511

Շատ համեղ մարինադ ձմռան համար՝ լոլիկով և դդմիկով

Բաղադրամասեր․

  • Լոլիկ 1.5 կգ
  • Դդմիկ մեկ հատ
  • Հաղարջի տերեւներ 5 հատ
  • Սամիթ
  • Սխտոր (5-10 ատամ)
  • Պղպեղի հատիկներ տասը հատ
  • Շաքարավազ
  • Աղ
  • Քացախ  (9%)
  • Ջուր 1.5 լ



Մաքրել սխտորը: Ատամների քանակը կարելի է կրճատել կամ ավելացնել ըստ ճաշակի: Դդմիկից կտրեք այն տեղը, որտեղ կցված է ցողունը։ Լվանալ բանջարեղենը և խոտաբույսերը ջրի մեջ: Կտրեք դդմիկը մինչև 1 սմ հաստությամբ շերտերի:

Երեք լիտր բանկաները մանրակրկիտ լվացեք և մանրէազերծեք ջրային բաղնիքում: Կափարիչը ծածկում ենք եռման ջրով և թողնում 5-10 րոպե։ Տարայի հատակին դրեք հաղարջի տերևներ, մի քանի սամիթ և սխտոր։ Ցանկության դեպքում ավելացնել մի քանի հատ սև հատիկավոր պղպեղ: Կարելի է օգտագործել նաև դափնու տերև, մեխակ և այլն։

Հերթական կերպով դրեք լոլիկն ու դդմիկի շրջանակները տարայի մեջ:



Բանջարեղենի վրա մինչև վերջ լցնել եռացրած ջուր։

Փակեք և թողեք այսպես 20-30 րոպե։

Կաթսայի մեջ լցնել աղն ու շաքարը։

Ջուրը տարայից զգուշորեն թափեք կաթսայի մեջ և դրեք վառարանի վրա։ Բարձր ջերմության վրա եռացրեք և եփեք մեկ կամ երկու րոպե: Ավելացնել քացախ, խառնել և անմիջապես լցնել ստացված աղաջրը բանջարեղենով տարայի մեջ։

Խառը բանջարեղենով տարաները փակել և գլխիվայր շուռ տալ։ Տարան փաթաթեք տաք վերմակով և թողեք ամբողջովին սառչի։ Այնուհետև հանեք բանկան և պահեք զով տեղում՝ երկարատև պահպանման համար:



Ամենաընթերցվածը