Շատ համեղ մարինադ ձմռան համար՝ լոլիկով և դդմիկով
Բաղադրամասեր․
- Լոլիկ 1.5 կգ
- Դդմիկ մեկ հատ
- Հաղարջի տերեւներ 5 հատ
- Սամիթ
- Սխտոր (5-10 ատամ)
- Պղպեղի հատիկներ տասը հատ
- Շաքարավազ
- Աղ
- Քացախ (9%)
- Ջուր 1.5 լ
Մաքրել սխտորը: Ատամների քանակը կարելի է կրճատել կամ ավելացնել ըստ ճաշակի: Դդմիկից կտրեք այն տեղը, որտեղ կցված է ցողունը։ Լվանալ բանջարեղենը և խոտաբույսերը ջրի մեջ: Կտրեք դդմիկը մինչև 1 սմ հաստությամբ շերտերի:
Երեք լիտր բանկաները մանրակրկիտ լվացեք և մանրէազերծեք ջրային բաղնիքում: Կափարիչը ծածկում ենք եռման ջրով և թողնում 5-10 րոպե։ Տարայի հատակին դրեք հաղարջի տերևներ, մի քանի սամիթ և սխտոր։ Ցանկության դեպքում ավելացնել մի քանի հատ սև հատիկավոր պղպեղ: Կարելի է օգտագործել նաև դափնու տերև, մեխակ և այլն։
Հերթական կերպով դրեք լոլիկն ու դդմիկի շրջանակները տարայի մեջ:
Բանջարեղենի վրա մինչև վերջ լցնել եռացրած ջուր։
Փակեք և թողեք այսպես 20-30 րոպե։
Կաթսայի մեջ լցնել աղն ու շաքարը։
Ջուրը տարայից զգուշորեն թափեք կաթսայի մեջ և դրեք վառարանի վրա։ Բարձր ջերմության վրա եռացրեք և եփեք մեկ կամ երկու րոպե: Ավելացնել քացախ, խառնել և անմիջապես լցնել ստացված աղաջրը բանջարեղենով տարայի մեջ։
Խառը բանջարեղենով տարաները փակել և գլխիվայր շուռ տալ։ Տարան փաթաթեք տաք վերմակով և թողեք ամբողջովին սառչի։ Այնուհետև հանեք բանկան և պահեք զով տեղում՝ երկարատև պահպանման համար: