Ուշադրություն բոլոր նրանց, ովքեր հաճախ են միս ուտեում․ Անպայման կարդացեք սա

Դիտումներ 852

Ուշադրություն բոլոր նրանց, ովքեր հաճախ են միս ուտեում․ Անպայման կարդացեք սա

Դիետոլոգը պատմել է, թե շաբաթական որքան միս կարելի է ուտել՝ առանց սրտին վնաս հասցնելու, և նշել ամենաօգտակար տեսակները։

Դիետոլոգ Ելենա Սուխանովան այս ցանկում ներառել է նապաստակի, հնդկահավի և գառան միսը։

Բայց ճաշացանկը պետք է ներառի բանջարեղեն, մրգեր, ձավարեղեն։

 

Մասնագետը նշեց, որ նապաստակի միսը գնահատվում է սպիտակուցների, երկաթի, ցինկի, ֆոսֆորի և B խմբի վիտամինների բարձր պարունակության շնորհիվ, խոզի և տավարի մսի նկատմամբ մթերքի առավելությունն այն է, որ այն ունի ավելի քիչ ճարպ և ​​խոլեստերին։

 



Փորձագետը նշել է, որ հնդկահավն ավելի առողջարար է, քան հավը, քանի որ այն ունի ավելի քիչ ճարպ, բայց ավելի շատ սպիտակուց։ Այն հարուստ է սելենով, որը մասնակցում է ուժեղ իմունիտետի ստեղծմանը:

Գառան միսը պարունակում է օրգանական նյութեր, որը բարձրացնում է տոկունությունը և օգտակար է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են մեծացնել մկանային զանգվածը։

 


Սննդաբանը վկայակոչեց սրտաբանների կարծիքը, ովքեր կարծում են, որ մսի անվտանգ քանակություն է համարվում շաբաթական 300-350 գ.

 


Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը