Սմբուկ թույլատրվում է արդյո՞ք շաքարային դիաբետով հիվանդներին ուտել, թե ոչ
Սմբուկը շատ համեղ և օգտակար բանջարեղեն է։ Սմբուկի միջոցով կարող եք նիհարել 8-10 կգ։
Այդ մասին կարող եք կարդալ այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Smbuki-mijoco
Սմբուկը պարունակվում են В խմբի վիտամիններ, վիտամին С, РР, ինչպես նաև միկրոտարրեր, ինչպիսիք են՝ կալցիումը, կալիումը, մագնեզիումը, ֆոոսֆորը, երկաթը և նատրիումը։
Սմբուկը նպաստում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի նվազմանը։ Այդ իսկ պատճառով թույլատրվում է ուտել շաքարային դիաբետ ունեցողներին։
Նույնիսկ խորհուրդ է տրվում։ Սակայն ըստ մասնագետների սմբուկը ավելի օգտակար կլինի, եթե այն շոգեխաճած վիճակում ուտեք։ Տապակած սմբուկը համարվում է վնասակար ուտեստ։ Նշենք նաև, որ սմուկը ունիւ մի շարք հակացուցումներ։
Այդ մասին կարդացեք այստեղ ՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Smbuki-hakacucumnery-I-nch-hiva