Քնի և վերամշակված սննդի պակասը կարող է հանգեցնել այս դժբախտ հիվանդությանը
Աղիքի քաղցկեղը գնալով ավելի է ախտորոշվում 50 տարեկանից ցածր մարդկանց մոտ։
Վաշինգտոնի համալսարանի Բժշկական դպրոցի Բժշկական ուռուցքաբանության ամբիոնի բժշկության դոցենտ, դոկտոր Քեթրին Պետերսենը ասել է, որ քնի պակասը կապված է աղիների քաղցկեղի առաջացման հետ: Բժշկի խոսքով, անհրաժեշտ քանակությամբ քնի պակասը թուլացնում է իմունային համակարգը, նվազեցնում է նրա կարողությունը դիմակայելու այն գործընթացներին, որոնք կարող են հանգեցնել ուռուցքների։
«Ամեն գիշեր բավականաչափ քնելը շատ կարևոր է։ Միջին չափահասի համար դա օրական մոտ յոթից ութ ժամ է: Նման քունը նպաստում է իմունային համակարգի, հատկապես այն մասի, որը պայքարում է քաղցկեղի զարգացման դեմ»,- ասաց մասնագետը։
Նաև, ավելացրեց դոկտոր Պետերսենը, կան «հստակ ապացույցներ», որ վերամշակված, պատրաստի և փաթեթավորված սնունդը կարող է հանգեցնել աղիների քաղցկեղի:
«Մենք պետք է խուսափենք վերամշակված մթերքներից, նվազագույնի հասցնենք կարմիր միսը և հնարավորինս շատ միրգ, բանջարեղեն և մանրաթելերով հարուստ մթերքներ օգտագործենք: Սա նվազեցնում է հաստ աղիքի քաղցկեղի հավանականությունը»,- ասաց փորձագետը։
Գիրությունը ևս մեկ գործոն է, որը լրջորեն մեծացնում է այս հիվանդության վտանգը:
Ինչպես վերականգնել աղիքային միկրոֆլորան առանց դեղամիջոցների
Ենթադրվում է, որ դեղատան պրոբիոտիկները նույն արդյունքը չեն տալիս, ինչ տալիս են կենդանի բակտերիաներով միջոցները։ Այս բակտերիաների մոտ 85%-ը մահանում է ստամոքսի թթվային միջավայրում, մնացածը մերժվում են սեփական աղիքային միկրոֆլորայի կողմից։
Մինչդեռ միկրոֆլորայի խախտումները մշտապես հայտնաբերվում են։ Այսպիսով, ինչպես վերականգնել այն: Հետևյալ սննդամթերքի օգնությամբ։
Մթերքներ, որոնք վերականգնում են աղիքային միկրոֆլորան․
1. Մանրաթել
Մանրաթելը նյութ է, որը չունի հատուկ սննդային արժեք:
Այնուամենայնիվ, առանց մանրաթելերի, առողջ մարսողություն անհնար է: Եվ առանց դրա միկրոֆլորան կմահանա, քանի որ «լավ» բակտերիաները սնվում են մանրաթելերով։
2. Պեկտին
Աղիքային «լավ» բակտերիաների համար մեկ այլ սննդարար տարբերակ է պեկտինը: Պեկտինով հարուստ են սև հաղարջը, ճակնդեղը, խնձորը, սալորը, ծիրանը, փշահաղարջը և դդումը։ Այս մթերքներից ստացված բնական զեֆիրը, առանց շաքարի, դեղատնային պրոբիոտիկների համեղ և արդյունավետ այլընտրանքն է:
3. Սխտոր
Ցանկանում եք առողջ միկրոֆլորա՝ կերեք սխտոր և առատորեն ավելացրեք այն ուտեստներին: Ճնշում է պաթոգեն բակտերիաների ակտիվությունը:շ
Հակաբիոտիկներ ընդունելուց հետո շատերի մոտ հայտնվում են այնպիսի տհաճ երեւույթներ, ինչպիսիք են սրտխառնոցը, փորլուծությունը, որովայնի ցավը։
Միկրոֆլորայի վերականգնումն արագացնելու համար կարող եք դիմել նաև այս ժողովրդական բաղադրատոմսերին:
Չորացրած ծիրան + սալորաչիր
Միկրոֆլորան վերականգնելու համար կարելի է օգտագործել չոր ծիրանի, սալորաչիրի և մեղրի խառնուրդ։ Պարզապես պետք է այդ ամենը խառնել հավասար քանակությամբ։
Ավելի լավ է խառնուրդը պահել սառնարանում, ուտել օրական 1 ճաշի գդալ։
Սամիթի ջուր
Եթե ձեզ անհանգստացնում է փքվածությունը, ապա սամիթ ջուրը ձեզ կփրկի դժվարին պահերին։ Պատրաստելու համար կատարեք հետևյալը.
1. 2 ճաշի գդալ սամիթի սերմերը լցնել մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ։
2. Թողնել երկու ժամ։
3. Սամիթ ջուրը պատրաստ է։ Այն պետք է խմել փոքր չափաբաժիններով 4-6 անգամ 60 րոպեի ընթացքում։
Սերմեր և ընկույզներ
Այս համադրությունը բուժական է։
1. 10 գ արևածաղկի սերմերը խառնեք 10 գ դդմի սերմերի և նույնքան ընկույզի միջուկի հետ։
2. Մանրացրեք սրճաղացով։
3. Պատրաստի խառնուրդին լցնել 0,5 բաժակ ջուր։
4. Թողեք թրմվի:
5. Ընդունել օրական 1,5 շաբաթ:
Այժմ դուք գիտեք, թե ինչպես վերականգնել աղիքային միկրոֆլորան հակաբիոտիկներ ընդունելուց հետո:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։