Ի՞նչ կանաչի է լուսանկարում, գրեք անվանումը, այն նիհարելու համար լավագույն միջոցն է

Դիտումներ 861

Ի՞նչ կանաչի է լուսանկարում, գրեք անվանումը, այն նիհարելու համար լավագույն միջոցն է

Սամիթ

8 վիտամիններ (C, B1, B2, P, PP, A, B9), 5 հանքանյութեր (երկաթ, կալիում, մագնեզիում, կալցիում, ֆոսֆոր) և եթերայուղերը սամիթը դարձնում են արժեքավոր սննդամթերք: Բայց մարդու առողջության տեսանկյունից սամիթի հիմնական առաքելությունը գազերի վերացումն ու մարսողության բարելավումն է: Այն նաև մեծացնում է ախորժակը, միևնույն ժամանակ օգնում է նորմալացնել նյութափոխանակությունը։ Բացի այդ, սամիթի սերմերի թուրմը ուժեղացնում է լակտացիան կերակրող մայրերի մոտ, ինչպես նաև օգտակար է հիպերտոնիայի, սրտանոթային անբավարարության, երիկամների և լեղուղիների հիվանդությունների դեպքում: Բայց դեղաբույսի թուրմը լոսյոնների տեսքով օգնում է աչքի տարբեր բորբոքային հիվանդությունների դեպքում։

 

Մաղադանոս

Այս կանաչեղենը ոչ միայն կհարստացնի զարմանահրաշ բույրով ուտեստները, այլև օրգանիզմին կապահովի վիտամինների և հանքանյութերի հավասարակշռված համալիր։ Ոչ ավել, ոչ պակաս՝ C, E, A, B վիտամիններ, սելեն, երկաթ, ֆոսֆոր, ֆտոր, կալցիում, ինչպես նաև ինուլին, որը նպաստում է կալցիումի կլանմանը։ Ի դեպ, կարոտինի (վիտամին A) պարունակությամբ մաղադանոսը գազարից հետո երկրորդ տեղում է։

 

Հազարի տերևներ

Հազարի տերևները պարտադիր են բոլոր նրանց համար, ովքեր տառապում են անեմիայից: Երկաթի և ֆոլաթթվի աղբյուր են, դրանք հարստացնում են արյունը, օգնում են նվազեցնել շաքարի մակարդակը և ամրացնում են նյարդային համակարգը։ Օգնում է նվազեցնել քաշը՝ շնորհիվ իր բարձր մանրաթելերի և սննդային մանրաթելերի պարունակության:

 

Ռեհան

Բուրավետ ռեհանը նույնպես իր օգտակար նյութերի տեսականիով չի զիջում մյուսներին։ Բժիշկները կարևորում են դրա հակասեպտիկ, հակաբորբոքային և վերքերը բուժող ազդեցությունները: Ռեհան ուտելն անհրաժեշտ է նաև նրանց, ովքեր ցանկանում են նիհարել, քանի որ այն օգնում է այրել ճարպերը։ Ռեհանն օգտակար է ստամոքս-աղիքային հիվանդությունների, քնի խանգարումների, նյարդային համակարգի խանգարումների և նույնիսկ քաղցկեղի կանխարգելման համար։

 

Նեխուր

 

Նեխուրի խրթխրթան ցողունները լավագույն սնունդն են նրանց համար, ովքեր ցանկանում են նիհարել, քանի որ ունեն այսպես կոչված «բացասական կալորիականություն»։ Այս կանաչեղենը մարսելու համար օրգանիզմն ավելի շատ էներգիա է ծախսում, քան ստանում է, իսկ դրա միզամուղ հատկությունը օգնում է հեռացնել ավելորդ հեղուկն ու տոքսինները:



Վիտամին A-ն, վիտամին K-ն և վիտամին C-ն, ինչպես նաև սննդային հանքանյութերը հայտնաբերված են այս կանաչիում, որն ամեն օր օգտագործում եք

Այս միջոցը, որը կներկայացնենք ձեզ այս հոդվածում, կարող է բուժել լյարդը, երիկամները, ենթաստամոքսային գեղձը։ Այս բնական միջոցը կարող է նույնիսկ կյանքեր փրկել:

Կախարդական մթերքը, որից դուք կարող եք օգուտ քաղել, կոչվում է համեմ:

 

 

Համեմը, որը նաև հայտնի է որպես կիլանտրո կամ չինական մաղադանոս, օգտագործվում է ամբողջ աշխարհի խոհանոցներում: Թարմ տերևներն ու չորացած սերմերը կանաչիի մասեր են, որոնք հիմնականում օգտագործվում են ճաշ պատրաստելու համար։

Այս բույսն ունի հատկություններ, որոնք բուժում են տարբեր տեսակի հիվանդություններ, սակայն, ցավոք, այն լայնորեն հայտնի չէ։ Այդ իսկ պատճառով մենք ձեզ ենք ներկայացնելու այս բույսի օգուտները և ինչու է այն այդքան օգտակար:

Համեմը հիմնականում օգտագործվում է աղցանների մեջ, և նրա «սնուցման պրոֆիլը» տատանվում է՝ կախված սերմերից, թարմ ցողուններից կամ տերևներից։
Համեմի ամենակարևոր օգտակար հատկությունները.
Բուժում է երիկամների գրեթե ցանկացած խնդիր, օրինակ՝ երիկամների քարերը
Բուժում է փորլուծությունը, քանի որ այն գերազանց է բակտերիաների և վարակների վերացման համար
Խթանում է լյարդի աշխատանքը
Բարելավում է տեսողությունը և կանխում տարբեր տեսակի աչքի խնդիրները
Բարելավում է մարսողական գործընթացը



Այն հիանալի միզամուղ է
Վերացնում է մարմնում կուտակված ճարպը
Վերահսկում է խոլեստերինի մակարդակը
Բուժում է բերանի խոռոչի խոցերը, քանի որ այն ունի հակամանրէային և հակասեպտիկ հատկություններ
Նվազեցնում է արյան շաքարի մակարդակը

Համեմը ու մաղադանոսը մանր կտրատել։ Երկու կանաչիները լցնել կաթսայի մեջ և լցնել ջրով (այնքան, որ ծածկի):
Դրեք վառարանի վրա և բարձր ջերմության վրա հասցրեք եռման աստիճանի։ 

Երբ զանգվածը սկսում է եռալ, կրակն իջեցնում ենք և թողնում ենք 10 րոպե եփվի։
10 րոպե հետո կրակն անջատեք և թողեք, որ սառչի։

 


Երբ խառնուրդն ամբողջությամբ սառչի, հեղուկը լցրեք շշի մեջ և փակեք այն։
Խմեք սառը խառնուրդից օրական մեկ բաժակ։
Ընդամենը մի քանի օրից դուք կնկատեք արդյունքներ։ Ձեր մեզը կփոխվի, և ձեր երիկամները կսկսեն բեռնաթափել բոլոր տոքսինները ձեր մարմնից: Ձեր ամբողջ մարմինը կմաքրվի: Եթե կանոնավոր օգտագործեք այս միջոցը, ձեր առողջությունը շատ ավելի լավ կլինի։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը