Քլորոֆիլի 5 առողջական առավելությունները, որոնք անպայման պետք է իմանալ
Եթե ցանկանում ենք ստանալ բանջարեղենի մեջ հայտնաբերված քլորոֆիլը, ապա պետք է համոզվենք, որ դրանք կանաչ են:
Եվ խորհուրդ է տրվում դրանք օգտագործել հում վիճակում, որպեսզի քաղեք դրանց բոլոր օգուտները:
Քլորոֆիլի առավելությունները հիմնականում պայմանավորված են տոքսինները մարմնից հեռացնելու և մեր արյունը թթվածնով հագեցնելու ունակությամբ: Բացի այդ, այն խթանում է իմունային համակարգը, քանի որ կարողանում է ալկալիացնել օրգանիզմը։
Ոչ միայն դրանով, այլև քլորոֆիլի հրաշալի օգուտներն այսքանով չեն ավարտվում: Ապացուցված է, որ այն կարող է հակազդել ճառագայթման ազդեցության հետևանքներին:
Այսպիսով, նախ սովորեք, թե ինչ է քլորոֆիլը։
Քլորոֆիլը հիմնական քիմիական միացություններից մեկն է։ Որոնք առկա են բույսերում և մեծ քանակությամբ, հատկապես կանաչ:
Քլորոֆիլի առավելությունները։
Դրա արժեքը կայանում է նրանում, որ նրա մոլեկուլային կառուցվածքը շատ նման է արյան կառուցվածքին։ Արյան կարմիր գույնի և թթվածնի տեղափոխման համար պատասխանատու մոլեկուլները, որոնք հայտնի են որպես հեմոգլոբին, ունեն կառուցվածքը շատ նման է քլորոֆիլին:
Բացառությամբ նրա կենտրոնական ատոմի կառուցվածքի. հեմոգլոբինում այն հիմնականում բաղկացած է երկաթից և քլորոֆիլից, հետևաբար, մագնեզիումի տակ քլորոֆիլը իրավամբ կոչվում է «բույսերի արյուն»:
1. Թթվածնի և մարմնի դետոքսիկացիա։
Քլորոֆիլի կանոնավոր օգտագործումը նպաստում է թթվածնով արյան հագեցմանը և հեմոգլոբինի արտադրության ավելացմանը։ Բացի այդ, հեմոգլոբինի հիմնական գործառույթը թթվածնի տեղափոխումն է:
Ուստի, եթե այն ավելանա, մեր բջիջներն ավելի լավ հագեցած կլինեն թթվածնով, և արդյունքում մեր օրգանները և հատկապես սիրտը ավելի մեծ օգուտ կստանան։
Որո՞նք են թթվածնով հագեցած մարմին ունենալու առավելությունները. ավելացնում է էներգիան, լավացնում է հիշողությունը, իջեցնում արյան ճնշումը, նվազեցնում է երակների վարիկոզի և ցելյուլիտի տեսքը, բարելավում է գլյուկոզայի մակարդակը, օգնում է բարելավել շաքարախտը, սա էներգիայով լի մարմնի բազմաթիվ առավելությունների մի մասն է:
Քլորոֆիլը ամրացնում է իմունային համակարգը։
Մաքրման և ալկալայնության նույն գործընթացը, որն օրգանիզմում արտադրում է քլորոֆիլ, օգնում է ուժեղացնել մեր պաշտպանությունը՝ միաժամանակ ուժեղացնելով մեր իմունային համակարգը:
Որոշ անաէրոբ բակտերիաներ չեն զարգանում թթվածնի առկայության դեպքում, ինչը մեզ տալիս է քլորոֆիլը, ինչի պատճառով էլ այն այդքան օգտակար է մեր առողջության համար: