Պատրաստեք ամանորյա փախլավա ՝ շերտավոր խմորոմ․ Բոլոր մանրամասները այստեղ


Xohanoc.am-ը սկսում է ցուցադրել ամանորյա ուտեստներ, քաղցրավենիքների, թխվածքենրի, աղցանների ․․․ բաղադրատոմսերը։ Այսօր կպատրաստեք փախլավա ՝ շերտավոր խմորով։ Այս համեղ թխվածքը շատերի տոնական սեղաններին կա։
Բաղադրամասեր
1,5 կգ շերտավոր խմոր,
2 հատ ձու,
700 գրամ մեղր,
500 գրամ ընկույզ,
դարչին,
աղացած հիլ,
շաքարավազ,
100 գրամ կարագ
Դիտեք պատրաստման եղանակը։ տեսանյութում ՝
Դիտեք նաև շերտավոր խմորի պատրաստման եղանակը։ Դիտեք այստեղ ՝
Պատմաբան Նուրի Ջանլիի խոսքերով՝ քաղցրավենիքի մասին առաջին հիշատակումը վերաբերում է 15-րդ դարին։ «Փախլավայի համար բարակ խմոր պատրաստելու ավանդույթը եկել է ասորիներից։ Սուլթան Մեհմեդ Երկրորդի ժամանակների խոհարարական գրքի համաձայն՝ առաջին փախլավան պատրաստվել է 1453 թվականի օգոստոսին արքայական պալատում։
Ասում են, որ սուլթանին այնքան է դուր եկել խոհարարի հայտնագործությունը, որ նա հրամայել է հավերժացնել նրա բաղադրատոմսը։ Այդ օրվանից փախլավա պատրաստում են ամեն տոնի ժամանակ»։
