Ուշադրություն․ լոլիկ ուտելուց առաջ իմացեք այս մասին, բժիշկը չի թույլատրում լոլիկ ուտեք եթե ունեք ․․․

Դիտումներ 1909

Ուշադրություն․ լոլիկ ուտելուց առաջ իմացեք այս մասին, բժիշկը չի թույլատրում լոլիկ ուտեք եթե ունեք ․․․

Լոլիկը համեղ բանջարեղենը, որը գրեթե ամեն օր ուտում ենք ՝ հատկապես ամռան ամիսներին։ Այն նաև ունի ինչպես օգտակար, այնպես էլ վնասակար հատկություններ։ 

 

 

Լոլիկը պարունակում է  A, C, K, Е, К, РР վիտամիններ, ինչպես նաեւ B խմբի մի քանի վիտամին։

Լոլիկը պարունակում է քիչ կալորիաներ, բայց միևնույն ժամանակ այն լավ հագեցնում է մարմինը 2-րդ տիպի շաքարախտով: Այս բանջարեղենը պարզապես անփոխարինելի է մարդու մարմնում վիտամիններն ու հանքանյութերը համալրելու համար:

 

 



Մասնագետների կարծիքով լոլիկի մեջ առկա քրոմը, կալիումը եւ В վիտամինը նվազեցնում են «վնասակար» խոլեստերինի քանակը արյան մեջ եւ կայունացում են  նյութափոխանակությունը՝ դրանով իսկ նպաստելով սրտի ու սրտանոթային համակարգի գործունեությանը։ 

Լոլիկը նաև կանխում է շաքարի քանակի ավելացումը արյան մեջ, եւ հենց այդ պատճառով այն պետք է ներառվի շաքարախտով հիվանդ մարդկանց սննդակարգի մեջ։

 

 

Բժիշկը չի թույլատրում լոլիկ ուտել, եթե ունեք ալերգիկ ռեակցիաներ, լեղապարկի հիվանդություններ, գաստրիտ, խոցային և միզաքարային հիվանդություն, արթրիտ, ռևմատիզմ։ Այդ հիվանդությունների դեպքում, լոլիկ ուտելուց առաջ խորհրդակցեք բժշկի հետ։



Ամենաընթերցվածը