Ի՞նչ արժե տավարի միսը այս պահին․ Գնային փոփոխություն է սպասվում


Ուտեստների մեծամասնությունը պատրաստվում է տավարի մսով։ Եվ այդ պատճառով մեծ պահանջարկ է առաջանում տավարի մսի։
Տավարի մսի սննդանյութերն ունեն բարձր մարսելիություն։ Մարսելիությունը չոր նյութերի հաշվով կազմում է 95,0 %, սպիտակուցներինը՝ 95,7 %, ճարպերինը՝ 93,5 %, ածխաջրերինը՝ 97,0 % և հանքային նյութերինը՝ 81,8 %։
Ի՞նչ արժե տավարի միսը այս պահին և ինչքա՞ն կարժենա ամռան նախօրերին․ Գնային փոփոխություն է սպասվում: Ներկայացնում ենք միջինացված արժեքը ՝ նորմալ որակային մսի։
1 կգ տավարի միսը ոսկորով ՝ 3200 դրամ
1 կգ տավարի փափկամիսը ՝ 4000-6000 (նայած հատվածի)
Իսկ ամռան նախօրերին սպասվում է 10 տոկոս գնային աճ։
Տավարի միսը բարձր մարսվող սննդային սպիտակուցների արժեքավոր աղբյուր է, քանի որ այն պարունակում է օրգանիզմի համար անհրաժեշտ բոլոր ամինաթթուները:
Տավարի միսը մարդու օրգանիզմում շատ ավելի արագ է ներծծվում, քան ձավարեղենը, բանջարեղենը կամ մրգերը:
