Որն է ավելի օգտակար՝ ազնվամորին, թե ասպիրինը

Դիտումներ 243

Որն է ավելի օգտակար՝ ազնվամորին, թե ասպիրինը

Ինչու՞ է ազնվամորին ավելի օգտակար, քան ասպիրինը:

1. Ազնվամորին պարունակում է սալիցիլաթթու՝ հակաբորբոքային և ջերմիջեցնող դեղամիջոցների մեծ մասի հիմնական բաղադրիչը:
2. Պահպանում է երիտասարդությունը. A, E, PP, B2 վիտամինները պատասխանատու են կենսունակության, մաշկի առաձգականության և հարթ երանգի համար:
3. Պարունակում է մեծ քանակությամբ պղինձ, որը ներառված է հակադեպրեսանտների մեծ մասում։ Ուստի նրանց համար, ովքեր գտնվում են սթրեսի եզրին, օգտակար է ազնվամորի ուտել կիլոգրամներով:
4. Օգնում է բարելավել արյունաստեղծությունը, քանի որ այն պարունակում է մեծ քանակությամբ երկաթ։
5. Պահպանում է պոտենցիան, քանի որ այն պարունակում է վիտամին C։
6. Չափազանց օգտակար է հղիների և նրանց համար, ովքեր նոր են պլանավորում երեխա ունենալ, քանի որ պարունակում է ֆոլաթթու։
7. Բարելավում է երիկամների աշխատանքը և հանում այտուցը, քանի որ դրա տերևների թուրմն ունի մեղմ միզամուղ ազդեցություն։
8. Պարունակում է տանիններ, ուստի օգտակար է ողողումներ անել` կոկորդի ցավը հանգստացնելու համար:
9. Ի տարբերություն ասպիրինի՝ այն ստամոքսի խոց չի առաջացնում։
10. Ի վերջո, դա պարզապես համեղ է:

 



Տեսեք ամեն անգամ ինչ է տեղի ունենում ձեր ստամոքսի հետ, երբ ասպիրին եք խմում

Շատ մարդիկ օգտագործում են ասպիրին արյունը նոսրացնելու համար, սակայն քչերը գիտեն, որ բացի օգուտներից, այն նաև վնաս է բերում։ Ասպիրինի մասնիկները առաջանում են խոցեր:

Հետևաբար, բուսաբանները և ավանդական բժշկության ներկայացուցիչները օգտագործում են ազնվամորու և սև հաղարջի տերևների թուրմերը: Սալիցիլաթթուն հայտնաբերված է նաև շատ մրգերի և բանջարեղենի մեջ, սակայն այն քանակով, որը բավարար չէ արյան մակարդման վրա էապես ազդելու համար:

 
 

 

Պետք է նաև հիշել, որ կարևոր է նվազեցնել վիտամին K-ով հարուստ մթերքների ընդունումը, քանի որ դրանք, ընդհակառակը, նպաստում են մակարդմանը։ Վիտամին K կա սպանախի, հազարի և այլ կանաչեղենի մեջ։

Եթե ​​դուք խիտ արյուն ունեք, ապա տեղյակ եղեք, որ վիտամին K-ով հարուստ մթերքներն էլ ավելի են խտացնում այն:

Բժիշկները խորհուրդ են տալիս շաբաթական առնվազն 3-4 անգամ ձուկ ուտել։



Ձեր սննդակարգին ավելացրեք ընկույզ և նուշ (օրական 1 ճաշի գդալ):

Սխտոր ուտելը նվազեցնում է արյան մածուցիկությունը։ Ձեր սննդակարգում ներառեք սեխ, գրեյպֆրուտ, կարմիր բուլղարական պղպեղ և լոլիկ:

Դարչինն ու կոճապղպեղը նույնպես նոսրացնում են արյունը։

 

 

Ձեզ անհրաժեշտ է՝ թարմ կոճապղպեղի արմատ (մոտ 4 սմ), մի պտղունց դարչին (դանակի ծայրով), 1 ճ.գ. կանաչ թեյ։ Լցնել 0,5 լիտր եռման ջուր, թող թրմվի, քամեք, ավելացրեք կես կիտրոն և մեղր ըստ ճաշակի։ Խմեք օրվա ընթացքում։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը