Տեսեք ինչ արժե խոզի բդի 1 կգ-ը այս պահի դրությամբ

Արդեն շատերը սկսել են պատրաստվել Ամանորին։ Խոզի մսի գնումները նույնպես շատացել են և շատերը արդեն գնում են խոզի բուդը։ Գնային փոփոխություն չկա նախորդ 1 շաբաթվա համեմատ։

Խոզի բդի 1 կգ-ն միջինում 3000 դրամ է։ խոսքը վերաբերում է լավ որակի մսին։ Կարող եք 2000 դրամով էլ հանդիպել խոսի բդի կիլոգրամի արժեքին, բայց դա ցածր որակի է, կամ ոչ տեղական արտադրանք։
Դուք չպետք է ենթարկվեք վաճառողին և հավատաք գեղեցիկ խոսքերին, դուք պետք է ինքներդ ստուգեք խոզի միսը ստորև ներկայացված չափանիշների համաձայն:
Կալիումի պերմանգանատի փորձարկում
Շատ հաճախ վաճառողները ցեխոտ և գարշահոտ միսը լողացնում են կալիումի պերմանգանատի լուծույթով՝ այն շուկայական տեսք հաղորդելու համար։ Առաջին հայացքից դա դժվար է հասկանալ։ Բայց դա ստուգելու համար հարկավոր է մսի վրա թղթե սրբիչ դնել: Եթե կպչում է, ապա այդպիսի միսը հաստատ չարժե վերցնել։
Լվացող միջոցների առկայություն
Հուշում թիվ երկու. Վաճառողները շատ խորամանկ և ապացուցված կերպով ազատվում են միսը հնության նշաններից: Նրանք օգտագործում են տարբեր մաքրող միջոցներ։ Խոզի միսը քիմիական մշակման համար փորձարկելու համար հարկավոր է ձեռքին պլաստիկ տոպրակ դնել և դիպչել մսին: Սրանից հետո տոպրակի հոտը քաշեք։ Եթե դրանից լվացող միջոցների հոտ է գալիս, ապա պետք չէ միսը գնել։ Պարզապես անտեսեք վաճառողի հնարքները և գայթակղիչ գինը:
Խոզի միսը ֆուկսինով մշակված է
Երբ խոզի միսը շատ է փչացել, բայց պետք է վաճառվի, վաճառողները դիմում են ֆուկսինին: Այն ներկանյութ է, որն օգտագործվում է տեքստիլ արդյունաբերության մեջ։ Սա այն է, ինչ օգտագործվում է միսը մշակելու և շուկայական տեսք հաղորդելու համար։ Առաջին հայացքից շատ դժվար է որոշել՝ այն վերամշակվե՞լ է, թե՞ ոչ։ Բայց դա հաստատ ստուգելու համար հարկավոր է ավելի մոտիկից նայել մսին: Այն պետք է կարմիր լինի, իսկ խոզի ճարպը մաքուր սպիտակ լինի։ Եթե խոզի ճարպը նույնիսկ նվազագույն անբնական վարդագույն երանգ ունի, ապա դուք անպայման ստիպված կլինեք հրաժարվել նման գնումից:
Խոզի միսը պարունակում է խոլեստերինի և լիպիդների մեծ քանակություն: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ մեծ քանակությամբ հակամարմիններ, աճի հորմոններ, խոլեստերեինի և լիպիդների մեծ քանակություն պարունակելու պատճառով խոզի միսը ռեալ վտանգ է ներկայացնում մարդու առողջության համար:

Բացի վերոնշյալից խոզի միսը հաճախ վարակված է լինում մարդու օրգանիզմի համար վտանգավոր մակաբույծներով, մասնավորապես տրիխինայով՝ կլոր չարորակ մակաբույծ որթ, որը լինում է խոզի մկանային հյուսվածքների շերտերում:
Սրանք օրգանիզմում հայտնվելուց մտնում են սրտամկանի մեջ և սկսում են բազմանալ, ինչը մարդու համար կարող է մահացու վտանգավոր լինել: Եվ եթե այսօր նորագույն տեխնոլոգիաներով հնարավոր է հայտնաբերել դրանց առկայությունը խոզի մսի մեջ, ապա ընդամենը մի քանի տասնամյակ առաջ դա տեխնիկապես անհնար էր և յուրաքանչյուրը, ով խոզի միս էր ուտում ռիսկի էր դիմում վարակվել տրիխինայով:

Դրա համար խորհուրդ է տրվում ուտել տնային պայմաններում աճեցված խոզի միս և իհարկե սահմանափակ քանակությամբ:
