Ինչպես նիհարել դաշտանադադարի ժամանակ. Հիմնական ասպեկտներ, որոնք վճռորոշ են:

Դիտումներ 7392

Ինչպես նիհարել դաշտանադադարի ժամանակ. Հիմնական ասպեկտներ, որոնք վճռորոշ են:

Դաշտանադադարի սկզբից շատ կանայք նկատում են զգալի քաշի ավելացում: Պարզ փոփոխությունները կազատվեն այս խնդրից:

Սա հաճախ ստիպում է կնոջը ընտրել, այսպես կոչված, հրաշք դիետաներից մեկը, որը միայն վատթարանում է առողջությունը և, իհարկե, միշտ բերում է ատկատի էֆեկտ։

Սովորելու համար, թե ինչպես նիհարել դաշտանադադարում, պետք է հաշվի առնել մի քանի բան, և թեև իրականում դրանք շատ չեն։ Բայց դրանք հիմնական ասպեկտներն են, որոնք կարևոր են:

Menopausal քաշի ավելացումը կարող է շտկվել պարզ գործողություններով և սովորությունների փոփոխությամբ.



Հոգեբանական գործոն

Սա նրանցից մեկն է, որն առավելապես ազդում է քաշի կորստի կամ ձեռքբերման վրա: Եվ նաև այս ժամանակահատվածում հաճախ տեղի են ունենում հորմոնալ անհավասարակշռություն։ Արդյունքում՝ դրանք ուղղակիորեն ազդում են՝ կանխելով քաշի կորուստը, և տրամադրության գործոնը, որն իր հերթին շատ կարևոր է։

Երբ հորմոնալ անհավասարակշռություն է առաջանում, մարմինը սկսում է ավելի դանդաղ մետաբոլիզացնել ճարպը, ինչն ավելացնում է քաշը:

Դաշտանադադարի ընթացքում քաշի ավելացումից խուսափելու այլընտրանքը հորմոնների փոխարինող թերապիան է, որը ներառում է մարմնին էստրոգեն հորմոնների մատակարարումը, որոնք օգնում են հավասարակշռել:

Բայց ոչ բոլոր կանայք կարող են անցնել այս բուժմանը, քանի որ այն մեծացնում է էնդոմետրիումի կրծքագեղձի քաղցկեղով հիվանդանալու վտանգը:

Բժիշկները խորհուրդ են տալիս դաշտանադադարի ժամանակ խուսափել ավելորդ քաշից։ Կատարեք նաև ամենօրյա աերոբիկ վարժություններ: Հատկապես խորհուրդ է տրվում արագ քայլել, պարել, հեծանիվ վարել: Ինչպես նաև աստիճաններով բարձրանալը և ստատիկ վարժությունները:

Մեկ այլ կարևոր կետ՝ սննդի մասին հոգ տանելն է՝ ընտրելով հում և խորոված մթերքների միջև:

Խոսելով ածխաջրերի մասին, խորհուրդ է տրվում ամբողջական հացահատիկային սնունդ: Արդյունքում դրանք շատ ավելի դանդաղ են ներծծվում օրգանիզմի կողմից, ինչը կանխում է ինսուլինի բծերի առաջացումը։

Ամենամեծ սխալներից մեկը ճարպերի սահմանափակումն է: Ճարպերը շատ անհրաժեշտ են, քանի որ դրանք հորմոնների լավ արտադրություն ապահովող նյութեր են։

Ակնհայտ է, որ խոսքը առողջ ճարպերի մասին է, որոնք պետք է լինեն օրական բավարար քանակությամբ։

Մեր առողջության համար ամենաօգտակար ճարպերը սերմերից, ձկան, ընկույզից, կոկոսի և ձիթապտղի յուղից ստացված ճարպերն են: Եվ նաև դրանց օգտագործման լավագույն միջոցը հում վիճակում ուտելն է։



Ամենաընթերցվածը