Նռան հակացուցումները, վնասակար հատկությունները և շաքարով հիվանդներն նուռ կարելի է ուտել, թե՞ ոչ


Նուռը պարունակում է 12 ամինաթթուներ, որոնցից 5-ը անփոխարինելի են: Այսինքն դուք դրանք չեք գտնի այլ մրգերում կամ պտուղներում: Բացի այդ նուռը հարուստ է վիտամին K-ով, C-ով, B9-ով և B6-ով:
Այն հարուստ է նաև հանքանյութերով՝ ֆոսֆորով և կալիումով: Միաժամանակ նուռը ցածր կալորիականությամբ միրգ է: 100 գրամ նուռը պարունակում ընդամենը 72 կիլոկալորիա:
Օգտակար հատկություններով հանդերձ, նուռը ունի հակացուցումներ։
Նուռը և նռան հյութը հակացուցված է խոցային հիվանդության, գաստրիտի, փորկապության և պանկրեատիտի դեպքում։
Իսկ կարելի է արդյոք շաքարային դիաբետով հիվանդներն նուռ ուտել, թե՞ ոչ։
Նուռն այն բացառիկ քաղցր պտուղներից է, որ շաքարային դիաբետի դեպքում շատ օգտակար է և մոտ 3-5 օրից կարող է իջեցնել արյան մեջ ավելորդ շաքարի պարունակությունը, եթե օրական 4 անգամ ուտելուց առաջ խմեք 60 կաթիլ նռան հյութ:
100 գրամ նուռը պարունակում է 21 տոկոս վիտամին C: Որը օրգանիզմի անհրաժեշտ քանակությունն է մեկ օրվա կտրվածքով: Նուռը ակտիվացնում է իմունային համակարգը՝ պաշտպանելով օրգանիզմը տարատեսակ վիրուսներից:
Մասնագետները նշում են, որ օրը մեկ նուռի ¼-րդ մասը ուտելու դեպքում դիմադրողականությունը բարձրանում է 3 անգամ:
