Նոր տարվա ռուլետ ՝ աղացած մսով․ Բաղադրատոմս, որը կզարդարի ձեր սեղանը

Մսով ռուլետ ջեռոցում (տոնական տարբերակ)
Բաղադրամասեր

-
700–800 գ աղացած միս (տավարի կամ խառը)
-
1 սոխ
-
2 պճեղ սխտոր
-
1 ձու
-
2 ճ/գ հացի փշրանք կամ թրջած հաց
-
Աղ, սև պղպեղ
-
Կանաչի (ըստ ցանկության)
Լցոնի համար
-
2 խաշած ձու
-
1 գազար (խաշած կամ թեթև տապակած)
-
100 գ պանիր
Պատրաստման եղանակ
Աղացած միսը խառնում ենք մանր կտրատած սոխի, սխտորի, ձվի, հացի փշրանքի, աղի և պղպեղի հետ։ Լավ հունցում ենք, մինչև զանգվածը դառնա միատարր։
Մսային զանգվածը տարածում ենք սննդային թաղանթի վրա՝ ուղղանկյուն ձևով։

Վրան շարում ենք լցոնի բաղադրիչները՝ ձու, գազար և պանիր։ Թաղանթի օգնությամբ զգուշությամբ փաթաթում ենք ռուլետի տեսքով։
Ռուլետը տեղափոխում ենք յուղած թավայի կամ ձևի մեջ և թխում նախապես տաքացրած ջեռոցում՝ 180°C, մոտ 45–50 րոպե։
Մատուցում

Մատուցում ենք կտրտած վիճակում՝ թարմ բանջարեղենով կամ կարտոֆիլի խյուսով։
Հարմար է ինչպես տոնական սեղանի, այնպես էլ ընտանեկան ընթրիքի համար։
