Ի՞նչ վտանգավոր հատկություն է հայտնաբերվել սամիթի մեջ և ե՞րբ է վտանգավոր սամիթ ուտելը
Սամիթի բուժիչ հատկությունները հայտնի են դեռ հին ժամանակներից։ Այս կանաչին օգտագործվում է շնչառական հիվանդությունների դեմ պայքարում, աղեստամոքսային տրակտի հետ կապված խնդիրների հետ, տեսողության սրության և կոսմետիկ նպատակներով։ Այնուամենայնիվ, որոշ մարդիկ պետք է մեծ զգուշությամբ օգտագործեն սամիթ:
Սամիթը պարունակում է օրգանիզմին անհրաժեշտ շատ վիտամիններ և միկրոտարրեր, այդ թվում՝ կարոտին, երկաթ, ֆոսֆոր, կալիում և այլն։ Այս կանաչեղենն ի վիճակի է բարելավել մարսողությունը, մաքրել աղիքները, օգնում է շնչառական ուղիները հեռացնել թուքից, բուժում է մաշկը ալերգիաներից։
Սակայն սամիթ օգտագործելիս կան որոշ հակացուցումներ. Այն խորհուրդ չի տրվում հղիության վերջում գտնվող կանանց՝ վաղաժամ ծննդաբերություն չհրահրելու համար։ Բացի այդ, մի՛ ներառեք սննդակարգում այս կանաչին, եթե տառապում են արյան ցածր ճնշումից։