Սովորական ջերմաչափի միջոցով ստուգեք ձեր վահանաձև գեղձի առողջական վիճակը

Դիտումներ 242
Սովորական ջերմաչափի միջոցով ստուգեք ձեր վահանաձև գեղձի առողջական վիճակը

Քչերը գիտեն այդ մասին, բայց 50 տարի առաջ Բրոդի գիտնական Օտտո Բարնսը հայտնաբերեց, որ մարմնի ջերմաստիճանը հիանալի ցուցանիշ է հասկանաու համար, թե ինչպես է աշխատում ձեր վահանաձև գեղձը:

Կա միայն մեկ նախազգուշացում՝ մարմնի ջերմաստիճանը պետք է չափել անմիջապես արթնանալուց հետո՝ դեռ անկողնում:
Բարնսը նկատել է, որ առավոտյան աննորմալ ջերմությունը վահանաձև գեղձի բորբոքային գործընթացի առաջին նշանն է։

Ահա թե ինչ պետք է անել.
- Հենց արթնանաք, ջերմաչափը անմիջապես դրեք թևատակին։ Թող մնա սովորականից ավելի երկար՝ 10 րոպե։
- Նրա նորմալ միջակայքը 36,5 C°-ից մինչև 36,8 C° է

 

 

Եթե ձեր ջերմաստիճանը 36,5 ° C-ից 36,8 ° C է, ապա վահանաձև գեղձի հետ ամեն ինչ կարգին է:
Եթե ​​առավոտյան ձեր ջերմաստիճանը 36,5 C-ից ցածր է, ուրեմն հիպոթիրեոզ ունեք։ Սա նշանակում է, որ վահանաձև գեղձն այնքան ակտիվ չի աշխատում, որքան պետք է: 
Հավանաբար սա է պատճառը, որ դուք զգում եք քրոնիկական հոգնածության, դեպրեսիայի, հաճախակի մրսածության և հիշողության և կենտրոնացման հետ կապված խնդիրներ: Առավել առաջադեմ դեպքերում կարող է նկատվել նաև մազաթափություն։
Եթե ​​առավոտյան ջերմաստիճանը 36,8 ° C-ից բարձր է, ապա դուք ունեք հիպերթիրեոզ: Սա այն դեպքում, երբ վահանաձև գեղձը գերակտիվ է: Ամենայն հավանականությամբ, մարմնում ինչ-որ ուժեղ բորբոքային գործընթաց կա: 


Վահանաձև գեղձի բուժում ժողովրդական միջոցներով

10 կիտրոնի հյութ, 10 ճզմած սխտոր, 1 լիտր բնական մեղր։ Խառնուրդը թրմեք 7 օր։ Խմեք 4 ճ.գ.՝ օրական 1 անգամ։

1 կիտրոնը քերել կեղևի հետ, խառնել շաքարավազի հետ և ընդունել 1 թ/գ ուտելուց 30 րոպե առաջ։

 

 

14 ընկույզի կեղևը լցնել 0,5 լիտր տարողությամբ տարայի մեջ, լցնել օղիով և 7 օր թրմել մութ, տաք տեղում։ Կափարիչով փակեք բանկան: Առավոտյան դատարկ ստամոքսին խմել 1 ճ.գ․։

1 բաժակ հնդկաձավար փոշի, 1 բաժակ ընկույզ՝ նախապես մանրացված, 1 բաժակ բնական մեղր։ Խառնել և զանգվածը տեղափոխել տարայի մեջ։ 

1 ճ․գ․ ընդունեք այս խառնուրդը՝ մեկ շաբաթվա ընթացքում: Այնուհետև մեկ ամիս անց կրկնել կուրսը։

 

 

Կոմպրես կաղնու կեղևի թուրմից։ 50 գ կեղև + աղացած ընկույզի կեղև + կես լիտր ջուր։ Խառնուրդը եռացրեք 30 րոպե։ Գործվածքը թրջում ենք թուրմով, քսում պարանոցին, պահում 2 ժամ։ Կարելի է ամրացնել վիրակապով և պոլիէթիլենով, որպեսզի կոմպրեսը չչորանա։

Օգտագործելով յոդի թուրմ, դուք կարող եք ինքնուրույն որոշել, թե արդյոք վահանաձև գեղձի ֆունկցիայի խանգարումներ կան, թե ոչ: Երեկոյան պարանոցին յոդի ցանց քսեք և հետևեք, թե երբ է այն անհետանում։ Եթե ​​ցանցը անհետանում է 3 ժամից, ապա ձեր օրգանիզմում յոդ է պակասում։ Եթե ​​յոդի ցանցը չի անհետանում 7 ժամ հետո, ապա ձեր օրգանիզմը չի կլանում յոդը, ինչը վկայում է հիպերթիրեոզի առկայության մասին։

 

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը